Özellikle yüzme havuzlarında zamanla kum ve toz birikintisi meydana gelebilir, bunlar ise havuzu kullanan kimselere zarar verirken havuzun kötü görünmesine de neden olur. Bu gibi durumlar için geliştirilmiş havuz malzemeleri, zamanla oluşan kum, sabun artıkları, güneş kremlerinin kirlilikleri, çim artıkları, insan vücudundan bulaşan yağ gibi olumsuzlukları temizlemek ve daha hijyenik ortamlar oluşturmak için kullanılır. Bu malzemelerin içeriğinde ise kesinlikle insan sağlığını etkileyecek zararlı kimyasalların olmaması gerekir. Özellikle suyun içinde oluşan mayt, mantar ve diğer mikropları yok etmek için havuz malzemelerinden yararlanmak gerekir.

Havuz Dezenfektanları Havuz Kloru Fiyatları Nedir?

Havuzların insan sağlığına zarar vermemesi son derece önemlidir. Burada, havuz hijyeni için kullanılan malzemelerden bir tanesi havuz klorudur. Havuz kloru havuzların dezenfektasyonları için ve daha sağlıklı, berrak sular için kullanılır. Havuz dezenfektanları havuz kloru fiyatları bakımından diğer ürünlere oranla biraz daha yüksektir. Fakat bu ürün ile havuzda oluşabilecek mikroplar büyük oranda ortadan kalkar. Klorun 3ppm’ye ulaşana kadar düzenli olarak kullanılmasında fayda vardır. Eğer havuz uzun süre kullanılmamışsa ve havuz üzerinde yosunlar oluşmuş ise havuz kloru kullanılmalıdır. Klor normal seviyeye gelince havuz kullanıma açılabilir. İnsan sağlığı ve hijyeni için havuz dezenfektasyonları oldukça önemli yere sahiptir.

Havuz Kimyasal Ürünleri

Yüzme havuzları ve diğer süs havuzlarının temizliği bir birinden farklı olarak yapılmalıdır. Böylece daha sağlıklı bir sonuca ulaşmanız da mümkün olacaktır. Gemaş havuz kimyasalları, havuzların ihtiyacı olan tüm içerikleri bünyesinde barındırır. Yüzme havuzları içerisinde oluşabilecek bulaşıcı hastalıkları ve mikro organizmaları havuzdan uzak tutar. Ürünler içerisinde toz klor, yosun önleyici ürünler, granül payet kostik, sodyum hidroksit sıvı gibi malzemeler mevcuttur. Bu ürünler insan sağlığına ve diğer canlıların sağlığına herhangi bir şekilde zarar vermediği gibi havuzlarınızda en iyi hijyeni sağlar. Havuz temizlemek ve hijyeni sağlamak için ürünlerin düzenli bir şekilde kullanılması gerekir. Havuz kimyasallarının yanında havuz süsleri de havuzlarda gerekli olan detaylar arasında yer alır.