BOLU (AA) - Hayırsever iş adamı 92 yaşındaki Yaşar Çelik, tedavi gördüğü hastanede öldü.

Alınan bilgiye göre, yaşlılığa bağlı rahatsızlıklarından dolayı Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir süredir tedavi gören Yaşar Çelik, 92 yaşında hayatını kaybetti.

Çelik'in naaşının, yarın Yeniçağa ilçesindeki Emine Hatun Camisinde kılınacak cuma ve cenaze namazının ardından ilçe mezarlığına defnedileceği öğrenildi.

- Rektör Alişarlı'dan başsağlığı mesajı

Yaşar Çelik'in hayatını kaybetmesinin ardından BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı başsağlığı mesajı yayımladı.

Alişarlı, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Yaşar Çelik Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı, hayırsever iş adamı Yaşar Çelik’in vefat ettiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Üniversitemize, başta Yeniçağa Yaşar Çelik Meslek Yüksekokulu binası yanında sayısız katkılarda bulunan değerli büyüğümüz Yaşar Çelik'e Allah’tan rahmet, kederli ailesine sabır ve başsağlığı dilerim."

-Yaşar Çelik'in özgeçmişi

1927 yılında Yeniçağa'ya bağlı Şahnalar köyünde dünyaya gelen Çelik, 15 yaşına kadar köyde okul olmadığından okula başlayamadı ve günlerini köyde babasına yardım ederek geçirdi.

1945 yılında kendilerinin yetiştirdikleri sebze ve meyveleri satmak ve başka yerleşim yerlerine bu mahsulleri ulaştırabilmek adına baba oğul beraber yaptıkları at arabasıyla nakliyeciliğe ilk adımını attı.

Askerliğini tamamlamasının ardından 1951 yılından itibaren zahirecilik, hayvancılık ve taşımacılık işleri ile ilgilenen Çelik, daha sonra ilk kamyonunu üç ortaklı olarak alarak taşımacılık işine devam etti. 1960-1970 yıllarında Karabük Kamyoncular Kooperatifi’nde yöneticilik yaptı. 1965 senesinde nakliyatta ileri gelen bir grup tarafından Yeniçağa Nakliyat Şirketi kuruldu ve ortakları arasında Yaşar Çelik’te vardı.

1970 yılında nakliyeciliği bırakmak isteyen Çelik, bu zamana kadar elde ettiği 10 adet kamyon, 1 trayler ve 1 adet otomobili sattı ve Ankara’da kurulmuş olan tuğla fabrikasını satın aldı.

İlerleyen yıllarda nakliyecilik işine yeniden başlayan Çelik, 80’li yıllarda Ortadoğu ve Almanya’ya nakliyeye devam etti ve yine bu yıllarda Ro Ro tır gemileri ile tanışarak Saffet Ulusoy’la yönetim kurulunda yer aldı.

Doğduğu ve çocukluğunu geçirdiği Yeniçağa ilçesi ile Bolu'da bulunan okullar ve sağlık kuruluşlarına yardımlar yapan Çelik, BAİBÜ bünyesinde kurulan Yeniçağa Meslek Yüksek Okulu'nu da yaptırdı.

Çelik'in hayır işlerini yürütmek üzere kurduğu Yaşar Çelik Vakfı halen faaliyetlerine devam ediyor.