BARTIN (AA) - Irak'ın başkenti Bağdat'ta serbest bırakılan 16 Türk işçi arasında yer alan Refai Dayı’nın (41) Bartın’daki evinde sevinç yaşanıyor.

Kocareis köyünde ikamet eden işçinin eşi Fadime Dayı, gazetecilere yaptığı açıklamada, eşinin çocuğunun okul masraflarını daha rahat karşılayabilmek için 8 ay önce Irak’a çalışmaya gittiğini söyledi. 

İşçilerin kaçırılmasının ardından günlerdir büyük korku yaşadıklarını anlatan Dayı, "Yaşanan süreçte onlardan haber alamadık. Bunu anlatamam. Burada iş bulamadığı için Irak’a gitmişti. Şu anda çok mutluyum. Eşimin serbest bırakıldığı haberini  sabah saatlerinde ağabeyimden öğrendim. O anda anlatamayacağım kadar mutlu oldum" diye konuştu.

Dayı, çok zor günler geçirdiğini, eşini bir an önce görmek istediğini dile getirerek Allah'ın kimseye benzer şeyler yaşatmamasını diledi.

İşçinin annesi Hamide Dayı da olayın yaşandığı günden itibaren sürekli ağladığını belirterek " Oğlumun kaçırıldığı günden bu yana ilaçlarla ayakta duruyorum, ona kötü bir şey yapılmasından çok korktum. Serbest kaldığı için çok mutluyuz" dedi.

İşçinin annesi ve eşi, evlerinde gözyaşları içinde yakınlarının geçmiş olsun dileklerini kabul etti.

Bağdat'ın Sadr bölgesinde 2 Eylül'de bir Türk müteahhitlik firmasına bağlı çalışan 18 Türk, kimliği belirlenemeyen üniformalı bir grup tarafından alıkonulmuş, iki işçi daha önce serbest bırakılmıştı.