KARABÜK (AA) - Karabük'te, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından çiftçilere 11 bin meyve fidanı verildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü hizmet binası önünde düzenlenen törende konuşan Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, insanoğlunun topraktan yaratıldığını, topraktan geldiğini ve toprağa gideceğini söyledi.

Yeryüzünde toprakla temasın, dostluğun arttırılmasıyla insanın hem huzurlu hem sağlıklı olacağını ifade eden Alimoğlu, "Tabiattan kaçmamak, topraktan kopmamak lazım, münasebeti arttırıp geliştirmek lazım. Bu saatte bu kadar çok kadınlı, erkekli çiftçilerimizin burada olması çok iyi bir gösterge. Her ağaç da bir fabrikadır, biz biraz fabrika, sanayi diye toprağı, tarımı arkaya attık, sonra pişman olduk. Çünkü her ağaç da bir fabrikadır, bir elma ağacının yaptığını bir fabrika yapamaz, onun ancak elmasını işler" diye konuştu.

Fidan dikmenin, hayvanlara bakmanın önemli bir iş olduğunu vurgulayan Alimoğlu, şöyle devam etti:

"Aksi takdirde sonra çok sıkıntılarımız, problemlerimiz oluyor. Ben bu fidanlarımızın temininde emeği geçen başta milletvekillerimiz olmak üzere İl Genel Meclisimiz başkan ve üyelerine, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürümüze, muhtarlarımıza hepinize teşekkür ediyorum. Gecikmeden fidanları gönüllü, gülerek, tebessümlü dikelim. Bir, iki sene biz onlara bakarsak kırk sene, elli sene belki de yüz sene onlar bize bakarlar. İlimiz cennet gibi zaten, inşallah daha da güzelleşmeye devam etsin hayırlı, uğurlu olsun."

Konuşmaların ardından meyve fidanları Alimoğlu ve protokol üyeleri tarafından çiftçilere dağıtıldı.