Tuzun işlenmemiş haline verilene isim kaya tuzu olurken günümüzde pek çok açıdan farklı niteliklerde kullanımı yaygındır. Genel olarak kaya tuzu birbirinden farklı alanlarda kullanılmakta, en çokta yemeklerde kullanıldığı görülmektedir.

Yemeklik kaya tuzlarının amacı, lezzeti bakımından insanın yemeklerden alacağı tadı biraz daha iyileştirdiği gibi 84'ten fazla mineral barındıran kaya tuzunun insan vücudunda olması gereken mineralleri de sağlaması noktasında önemlidir. Kaya tuzunun yemeklerde kullanılması, insan vücuduna en doğal katkılarıyla beraber bilinir. Ödem attıran, rafine tuz gibi asla sağlıksız olmayan ve bu tip tuzları kullanmanıza yönelik sizi engelleyen bir tür tuz olup tavsiye edilmektedir.

Kaya tuz kadar önemli ve dikkat çeken, insanlar için önemli bir role sahip tuz çeşitlerinden biri de himalaya tuzudur. Günümüzde sağlıklı yaşamın kalitesini arttırma konusunda etkili bir tuz olarak Himalaya tuz lambası tercih edilmekte ve birbirinden farklı modellerde satışı da bulunmaktadır. birçok açıdan etkili ve faydalı olan bu tuz lambası, genel olarak ortamda bulunan astım ya da bronşit kişilerin solunum rahatsızlığıyla ilgili iyi etki bırakmaktadır. Doktorların tavsiyesiyle tercih edilebilir olan, havada alerji ya da toz gibi bakterilerin azaltılarak çok daha iyi gelmesini sağlamakta olduğu bilinir.

Tuz Lambaları Sağlığa Faydalı mıdır?

Tuz lambalarının günümüzde insan sağlığı için oldukça fayda sağladığı bilinen bir gerçektir. Tam aksi olan sağlık açısından zarar verme durumları söz konusu olmazken, genel olarak tuz lambası astım ya da bronşite iyi gelir. Sigaraya karşı bağımlılığı bulunan insanlarda bu etkiyi azaltacak bir etki bırakır. Bu sayede sigara, sizin üzerinizde bağımlılık yaratacak kadar güçlüyse bu etkilerin azaltılması konusunda tuz lambaları gerçekten de etkilidir. 

Kristal kaya tuzundan üretilen bu tuz lambaları içeriğinde negatif iyonlar yer alır. Bunlar doğrudan sigaranın verdiği etkiyi nötr etmek için hassas şekilde etki yaratır ve başarılı sonuçlar sağlamaktadır. Bu nedenle son yıllarda hem ilgiyle hem de etkisiyle yoğun rağbet gören tuz lambaları oldukça revaçtadır.