Saç büyümesini destekleyen ve kellik problemlerinin ortadan kaldırılmasını sağlayan minoksidil etken maddesi, Minoxil Sprey’in geliştirilmiş özel formülü sayesinde mucizevi etkiler gösterir. Minoksidil etken maddesine yardım diğer maddeler arasında ayrıca alkol ve propilen glikol gibi unsurlar yer alır. Hassas bölgelere (mukozalar, göz vb.) teması ile tahriş ve yanma hissi yaratacağı için kullanım için önerilen bölgeler dışında kullanılmamalıdır. 

Saç dökülmelerinin önlenmesi ve saçın çok daha hızlı, sağlık büyümesinin sağlanması için ürünü gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Her püskürtmede 0,2 ml, 10 mg minoksidil etken maddesini içermesi durumuna topikal saç büyümesi uyarılarak etkileri kısa zamanda kendini gösterecektir. 

Minoxil Saç ve Deri Spreyi Kimler İçin Uygun Değildir?

Ürünü kullanmadan önce dikkat edilmesi gereken en temel unsur etken maddeye karşı veya formülünde yer alan unsurlara herhangi bir alerjik reaksiyon gösterip göstermeyeceğiniz olmalıdır. Bu maddelere karşı aşırı duyarlılık durumunda ilacın kullanımı önerilmez. Öte yandan deri spreyi olarak Minoxil’i tercih etmesi olası yan etkiler yaratacak kişiler:

  • 18 yaşından küçükler ve 65 yaşından büyükler.

  • Gebe ve emziren kadınlar. 

  • Kafa derisinde farklı cilt hastalıkları olanlar. (Enfeksiyon, kızarıklık, iltihap vb.)

  • Guanetidin içeren ilaçları düzenli kullananlar.

  • Organ yetmezliği olanlar. 

  • Kalp rahatsızlıklarına sahip kişiler.

  • Diüreyik veya antihipertansif ilaç kullanan kişiler vb. 

Minoxil Etkilerini Ne Kadar Sürede Gösterir?

Saç dökülmesi yaşanan uygun bölgeye sabah ve akşam günde iki defa ilacı 5 püskürtme ile yaklaşık 1 ml uygulamanız gerekir. Dökülme bölgesine bir püskürtmenin ardından nazik bir masaj ile ilaç yedirilir. 5 püskürmenin üzerine çıkılmaması gerekir. Bu uygulama adımlarının ardından ilacın düzenli kullanımı sonrasında 4 – 6 aylık düzenli bir kullanım sonrasında etkileri gözlemlenecektir. 

Kirli ve temiz saça uygulanabilir. Ancak uygulama sonrasında üründen faydalanmak ve emilimin tam sağlanmasını desteklemek için saçların en erken 35 – 40 dakika sonra yıkanması tavsiye edilir. Uygulama sonrasında başın yıkanmamasının bir sakıncası yoktur. Minoxil Forte sahip olduğu güçlü etkileri ve kısa sürede gösterdiği faydaları sayesinde alanında muadiline az rastlanan bir üründür.