Denizli’de yaşayan tekstil işçisi Nuri Kuşçu, 5 gün önce kaybolan iki çocuk annesi 8 yıllık evli kızını boynuna astığı pankartla Antalya sokaklarında aramaya başladı. Cumhuriyet Savcılığı’na ve emniyete kızının kayıp başvurusunda bulunan baba, kardeşi ve kayınbiraderi ile birlikte sokak sokak dolaşıp kızının resmini göstererek vatandaşlardan yardım istiyor.
Edinilen bilgiye göre, Denizli’de yaşayan tekstil işçisi 44 yaşındaki Nuri Kuşçu, 8 yıl önce evlenen iki çocuk annesi 24 yaşındaki kızı Fadime E.’nin eşi Recep E.’den gelen telefonla yıkıldı. Damadından kızının kayıp haberini alan baba Nuri Kuşçu, Denizli’den ilk otobüsle Antalya’ya gelerek kızını aramaya başladı. 5 gündür Antalya sokaklarında kızını arayan baba Kuşçu, Cumhuriyet Savcılığı’na ve emniyete kızının bulunması için kayıp başvurusunda bulundu.

NOT BIRAKIP EVİ TERK ETTİ
26 Ağustos Salı günü damadı Recep E.’den gelen bir telefonla şaşkına döndüğünü ifade eden baba Kuşçu, “Damadım Recep, kızım Fadime’nin evi terk ettiğini ve tüm çabalarına rağmen bir türlü bulamadığını söyledi. Recep kızımın evi terk ederken yatağın üzerine ‘Recep artık seni sevmiyorum. Ben başkasıyla gidiyorum. Çocuklara sen bak ya da yurda ver’ yazılı not bıraktığını söyledi. Ben kızımın evi terk etmediğini düşünüyorum” dedi.

KIZININ İŞKENCE FOTOĞRAFLARINI SAVCILIĞA VERDİ
Antalya’da kızının gidebileceği yerlere baktığını belirten baba Nuri Kuşçu, “Aramalar sırasında oğlum bana bazı fotoğraflar verdi. Kızım çok önceleri kardeşine vermiş. Fotoğraflara baktığımda kızımın işkence gördüğü ve darp izlerinin olduğunu fark ettim. Fotoğraflarda kızımın sırt ve omuz kısımlarında çürükler, ezikler ve morluklar gözüküyor. Savcılık ve emniyette bu fotoğrafları da verdim ve damadım hakkında şikayetçi oldum” diye konuştu.

PANKARTLA KIZLARINI ARIYORLAR
Savcılığa suç duyurusu ve emniyete verilen kayıp ilanından sonuç alamayan baba Nuri Kuşku, kardeşi Veli Kuşçu ve kayın biraderi Ali Memiş ile boyunlarına astıkları pankartla Antalya’nın en işlek cadde ve sokaklarında kızlarını aramaya başladı. Pankarta yapıştırdıkları fotoğrafla kızını vatandaşlara soran gözü yaşlı baba Kuşçu, “Aradan geçen 5 gündür bir sonuç alamadım. Son çare kızımı çevredekilerin görmüş olabileceği düşüncesiyle sokaklarda aramaya başladım” dedi.
Baba Kuşçu boynunda “Bir babanın feryadı. Kızımın 5 günde dirisini unutturdular. Ölüsünü istiyorum. Adalet istiyorum. Ne olur yardım edin” yazılı pankart taşırken, amca ve dayı da boyunlarında taşıdıkları pankartla çevredeki vatandaşlardan Fadime’nin bulunmasını istedi.

"KIZIMIN ÖLDÜRÜLDÜĞÜNDEN ŞÜPHELENİYORUM"
Kızının her ne olursa olsun her durumda kendisine mutlaka ulaşacağından emin olduğunu belirten baba Kuşçu, kızının başkasıyla gitme ihtimalinin olmayacağını da belirtti. Kızının öldürüldüğünden şüphelendiğini belirten acılı baba şöyle konuştu:
“Damadım aradı. Baba kızın kayıp dedi. Ben de nasıl kaybolur dedim. Beni sevmediğini ve benle yaşayamayacağını yazdığı bir not bırakıp gitmiş dedi. 8 yıllık evliydi kızım iki çocuğu vardı. Antalya’ya geldim aradım bulamadım. Benim kızımı vurup attılar bir yere. Adım gibi eminin. Öldürüldüğünden şüpheleniyorum. Ben kalp hastasıyım kızım beni şimdiye kadar arardı. Pijamalarıyla gitmiş yanında kimlik de yok.”

ÇOCUKLARLA KOMŞU ARASINDA GEÇTİĞİ İDDİA EDİLEN İLGİNÇ DİYALOG
Baba Nuri Kuşçu, kızının öldürüldüğünü iddia ettiği ve kayıp olduğu Salı günü torunları ile bir komşuları arasında ilginç bir konuşmanın olduğuna da dikkat çekti. İddiaya göre Fadime E.’ye pişirdiği yemeklerden getiren komşu Fadime’yi göremeyince çocuklara anneleri Fadime’yi sormuş. Çocuklar da annelerinin uyuduğunu ve uyandıramadıklarını söylemiş. Kuşçu kızının öldürüldüğü şüphelerini bu olayın da güçlendirdiğini belirterek şunları söyledi:
“Kızıma bir komşusu pişirdiği yemeklerden getirmiş. Kapıyı çalmış çocuklar da kapıyı açmışlar. Komşu Fadime’yi sormuş. Onlar da ’Teyze annemiz uyuyor biz de uyandıramadık. Acıktık’ demişler. Demek ki kızımı öldürmüşler. Çünkü bu olay kaybolduğu gün olmuş.”
Çaresiz baba, amca ve dayı kayıp kız Fadime’nin bulunması için her yolu deneyeceklerini söyleyerek sokaklarda aramaya devam etti.
(İHA)