Bu protein çeşidi genç yaştaki insanlarda daha fazla bulunur ve yıllar geçtikçe vücudumuzdaki kolajen miktarı azalır. Kemik, kas, deri, tendon ve bağlarda bulunan ve vücudumuzun önemli yapı taşlarından kolajeni takviye gıda olarak alabileceğimiz gibi bazı besinler aracılığı ile de vücudumuzun kolajen ihtiyacını karşılayabiliriz.

  1. Et ve Et Suları

Sığır, tavuk ve keçi eti kolajen bakımından en zengin et çeşitleridir. Yüksek kolajen içeren kemik suyunu da vücuttaki kolajen eksikliğini gidermesi adına tüketebilirsiniz.

  1. Yeşil Sebzeler

Cildi deformasyonlara karşı koruyan klorofiller bakımından zengin yeşil sebzeler vücudu besler ve yüksek kolajen içerirler. Ispanak, pazı, lahana gibi sebzelerde bolca kolajen bulundurmaları sebebiyle de cilt sağlığını olumlu etkilemektedirler.

  1. C Vitamini

Vücudumuzun ihtiyacı olan kolajeni portakal, limon, greyfurt gibi kolajen sentezine destek olan ve bolca C vitamini bulunduran besinlerden alabiliriz. Yaşlılığa karşı kozmetik ürünlerinde fazlasıyla kullanılan C vitamini ile cilt sağlığımızı destekleyebiliriz.

  1. Avokado ve Avokado Yağı

E vitamini ve omega 3 yağ asidi kaynağı olan avokado, vücudumuzun kolajen eksikliğini gidererek ciltteki deformasyonları engellemede önemli rol oynar. Kuru ciltler için maske olarak da uygulayabileceğiniz avokadonun vücudumuza faydaları saymakla bitmiyor.

  1.  Omega 3 Yağ Asitleri

Balıklarda, özellikle somon ve ton balığında fazlasıyla bulunan omega 3 yağ asitleri vücuttaki kolajen üretimi için ideal ortamı sağlar. Kaju, ceviz, fındık, badem gibi besinler de içeriğindeki omega 3 sayesinde cilde destek olur.

Vücudumuzun ihtiyacı olan kolajen miktarını bu besinlerden alabileceğimiz gibi takviye gıdalar yoluyla da karşılayabiliriz. Day2Day’in sunduğu kolajen takviyeleri , içerisinde bulundurduğu kolajen peptit, C vitamini, hyaluronik asit, E vitamini ve daha fazlası ile vücut direncini artırarak cildimize destek olur. 30 yaşından sonra kullanılması tavsiye edilen kolajen takviyelerini www.Day2Day.com.tr’de bulabilir, cildiniz için önemli bir adım atabilirsiniz.