Küpsan hayvan küpesi noktasında Türkiye ve Avrupa’da büyük bir üretim ve satış ağına sahip bir firmadır. Siz de Küpsan farkı ile hayvanlarınızı Türkiye ekonomisine dahil edebilirsiniz.

Hayvancılıkta devrim niteliğinde olan hayvan küpesi birçok yönü ile avantajlıdır. Tabi bu konuda özellikle ilk başvuruda ya da hayvanların küpelenmesi sürecinde hayvan sahiplerinin çok az bilgi ile yola çıktığı görülmektedir. Kulak küpesi başvurusu ve küpeleme işleme ile gerçek bir koordine işidir. En doğru kulak küpe firması çalışmak bu noktada hayvancılık sisteminde büyük artı olacaktır.

Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılıkta kulak küpesi takımındaki başarı ve kalite uzun vadede küpelerin sağlıklı şekilde kullanılması demektir. Bu sebeple küpeleri ve bu küpeleri üreten firmaları çok daha yakından tanımak gereklidir. Küpe konusunda hassasiyet gösteren bir çiftlik sahibinin kaliteli ve yasalara uygun hayvan küpesi üreten bir firma ile tanışması ise büyük bir avantaja dönüşecektir.

Küpsan Hayvan Küpesi Çeşitleri

Hayvan çiftliği sahipleri, küçük ve orta ölçekli hayvancılıkla uğraşan kişiler için 2 ayrı çeşit küpe çeşidi vardır: Plastik küpe ve kulak küpesi.

Hayvan küpesi olarak en sık görülen ve tek kulağa uygulanan plastik küpe hayvanın kimlik numarasını içermektedir. Bu küpe tüm resmi işlemlerde hayvan sahiplerinin karşısına çıkmaktadır. Hayvanın kimliği niteliğinde olan bu kulak küpesi mutlaka takılmalıdır. Kulak küpesi olmayan hayvanların satış noktalarına giriş çıkışı mümkün değildir. Veteriner raporları ise asla düzenlenmemektedir.

2. önemli kulak küpesi çeşidi ise elektronik küpelerdir. Elektronik küpe çok daha profesyonel hayvancılık sistemini sunmaktadır. Uzaktan takip sistemi ile hayvanların günlük tüm işlemleri koordineli şekilde kayıt altına almak mümkündür. Küpsan her iki küpe çeşidinde de mükemmel başarılı bir üretimle hayvan üreticilerine hizmet sunmaktadır.

Hayvan Küpesi Neden Gerekli?

Küpsan hayvan küpesi sorgulama işlemleri hayvan hakkındaki tüm bilgileri şeffaf şekilde görmek için yapılmaktadır. Bu sorgulama işleminde hayvan küpe numarası kullanılmaktadır. Küpe üzerinde yazan ve TR ile başlayan numara, hayvan küpesi sorgulama E-Devlet sayfasındaki ilgili yere yazılmaktadır.

Bu sayede hayvanın ırkı, yaşı, hastalıkları, aşıları gibi çok önemli bilgiler açıkça görülmektedir. Aynı zamanda kayıt dışı hayvancılığın önüne geçmek için şarttır. TÜRKVET e işlenen hayvan kimlik bilgileri yıllık olarak Türkiye hayvancılık istatistiklerine yansımaktadır.

Hayvan Küpesi Alımlarında Neden Küpsan?

Hayvan küpeleri kullanımında en büyük dikkat edilmesi gereken husus küpenin sağlamlığıdır. Küpe düşerse hayvan sahipleri için ciddi uğraş gerektiren bir süreç başlar. Küpe düştükten sonra 30 gün içinde bildirilmesi gereken bir süre vardır. Bu süreyi kaçıran hayvan sahiplerine hukuki yaptırımlar uygulanır. Bu sebeple küpe düşme oranı oldukça önemlidir.

Küpsan, Türkiye ve Avrupa’da yaptığı hayvan kulak küpesi satışlarının genel istatistiğinde küpe düşme oranında ciddi başarı yakalamıştır. Küpe düşme oranı tüm üretim ve satış ağır baz alındığında %1 gibi bir orana denk gelmektedir. Bu da Küpsan küpelerinin ne kadar sağlam ve düşme gibi bir sorunla uğraşılmayacağı anlamına gelmektedir. Bu nedenler tüm hayvancılık faaliyetlerinde güvenle Küpsan küpelerini kullanabilirsiniz.