ZONGULDAK (AA) - MUSTAFA KEMAL BEKTAŞ - Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Ormanlı beldesinde eşi 1,5 yıl önce hayatını kaybeden kadın, elektriği ve suyu olmayan naylon barakada 9 çocuğuyla yaşam mücadelesi veriyor.

Sarıkaya Mahallesi'nde eşi kanserden ölünce 5 kız ve 4 erkek çocuğuyla zor günler yaşamaya başlayan 39 yaşındaki Neriman Kara'nın (39) dramı yürek burkuyor.

Kirada oturduğu evden ayrılarak ormanlık alanda akrabasının yaptığı naylon barakada çocuklarıyla yaşamak zorunda kalan Kara, elektriği ve suyu olmayan derme çatma çadırda soğuk ve zorlu yaşam koşullarıyla mücadele ediyor.

Kara, en küçüğü 4 yaşında olan 9 çocuğunun oyuncaktan kıyafetine kadar ihtiyaçlarını yeterince karşılayamamanın üzüntüsünü yaşıyor.

Neriman Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşinin günübirlik işlerde çalıştığını, zor olan hayat şartlarının kocasının ölümüyle daha da kötüleştiğini söyledi.

En büyük çocuğu 19 yaşındaki Müslüm Kara'nın iş kazası geçirmesinin ardından yaşadığı sağlık problemleri nedeniyle çalışamadığını anlatan Kara, devletten yardım aldığını ancak bu parayla 9 çocuğunun gıda ihtiyaçlarını ancak karşılayabildiğini dile getirdi.

Anne Kara, çocuklarından 4'ünü okula gönderebildiğini, 2 kızının ise imkansızlıktan liseye devam edemediğini belirterek, "Barakada elektriğimiz yok. Mum ışığında oturuyoruz. Tuvalet ihtiyaçlarımızı ise gece gündüz ormanda gideriyoruz. Çocuklar soğukta ağlıyor. Başımızı sokacak bir evimiz olsa da bu sefaletten kurtulsak" diye konuştu.

Yüksel Kara,  kardeşinin hayatını kaybetmesinin ardından çocuklarının ve eşinin mağdur olduğunu, maddi durumları iyi olmadığından da yeteri kadar onlara  yardım edemediklerini ifade etti.

Çocukların durumlarının içler acısı olduğunu belirten Kara, hayırseverlerden aileye yardım etmesini beklediklerini kaydetti.

Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay da aileye Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce yapılan yardım toplamının aylık 1450 lira olduğunu, ailenin tapulu arazisi olmadığından vakıf aracılığıyla ev yapamadıklarını bildirdi.