SAMSUN (AA) - Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof.Dr. Sait Bilgiç, yükselmelerde, değerlendirmelerde ve takdir etmelerde kriterlerinin adalet ve liyakat üzerine olacağını belirtti.

Bilgiç, yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan ve danışmanı Prof. Dr. Hüsnü Demirsoy ile OMÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı çalışanlarıyla bir araya geldi.

OMÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Güngör Kural’dan çalışmalar hakkında bilgi alan Bilgiç, burada çalışanların sorunlarını ve taleplerini dinledi.

Bilgiç, burada yaptığı konuşmada, üniversitenin gelişmesi için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi.

Herkesin görev alanı içindeki sorumluluklarını yerine getirmesinin önem taşıdığını belirten Bilgiç, "Hedeflerimizi gerçekleştirirken bu süreçte en önemli varlığımız sizlersiniz. Sizler hem bizim için hem de birbiriniz için çok değerlisiniz. Bu kuruma olan bağlılığınızı hissederek ve hissettirerek sürdürdüğünüz takdirde göreceğimiz işin kalitesini daha da yükselteceğimize inanıyoruz. Bizler bu anlamda önceliğin insandan ve onun donanımından geçtiği kanaatindeyiz. Bunu bilerek yola çıktık ve bu ilkelerimizle yolumuza devam ediyoruz." diye konuştu.

Bilgiç, çalışanların OMÜ'ye katkıda bulunacağı, kendi bilgi, beceri ve tecrübelerini ortaya koyabileceği fırsatları yakalamaları ve inisiyatif kullanmaları gerektiğini dile getirerek, şunları söyledi:

"Nihayetinde insana hizmet ediyoruz. Burada öğrencilerimiz hizmet ettiğimiz en kıymetli varlıklarımız. Onlar her birimizin evladı gibi. Kendi çocuklarımıza gösterdiğimiz özeni öğrencilerimize de göstermekle mükellefiz. Kimseye tepeden bakma, onları canımızın istediği gibi değerlendirme yahut yönetme gibi bir düşüncemiz yok. Çalışan, işini layıkıyla yaptığı sürece başımızın üstünde yeri var. Yükselmelerde, değerlendirmelerde ve takdir etmelerde kriterimiz adalet ve liyakat olacaktır. Çalışanlarımızın hakkının ve hukukunun korunmasında hassas bir ekibiz. Bizim bu anlayışımızı değiştirecek hiçbir güç olmayacak.”