ORDU (AA) - Ordu'da yürütülen Ayışığı Otoparkı ve Meydan Projesi'nde alt yapının tamamlanmasının ardından otopark ve peyzaj düzenleme çalışmalarının sürdürüldüğü bildirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, proje tamamlandığında Altınordu ilçesinde büyük bir eksikliği gidereceğini belirtti.

Şehir meydanı, miting alanı, büyük programların ve fuarların yapılmasına uygun bir alanın olmayışının şehrin önemli sorunlarından biri olduğunu vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Yaptığımız çalışma ile Ayışığı Meydanı olarak bildiğimiz ve 110 araçlık otoparkı olan bu meydanımızı, 484 araçlık otopark, şehir ve miting meydanı, fuar alanı ve her türlü faaliyetin yapılabileceği bir alan haline getireceğiz. Projeyle 55 bin kişinin aynı anda toplanabileceği bir miting alanı oluşacak."

Yılmaz, zemin çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiği projede anıt alanı da olacağına işaret etti.

Düzenleme kapsamında yaklaşık 50 metre uzunluğunda 200 metrekarelik iskele, 400 metrekarelik büfe alanı, oturma ve yürüyüş alanları ile dekoratif aydınlatma elemanlarının yer alacağını aktaran Yılmaz, "342 metre uzunluğunda ve 6 metre genişliğinde kıyı yürüyüş bandının yanı sıra vatandaşların oturup Karadeniz'in eşsiz manzarasına karşı çayını yudumlayabileceği büfe alanı ve oturma alanları hayata geçirilecek." ifadelerini kullandı.

Başkan Yılmaz, mayıs ayının sonuna kadar projeyi bitirmeyi planladıklarını ve alanın bundan sonra Ordu'nun resmi miting, fuar, eğlenme, gösteri ve toplanma yeri olacağını kaydetti.