SAKARYA (AA) - Sakarya, Karabük, Zonguldak ve Bartın'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında yurt genelinde uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarına yem bırakıldı.

Sakarya Genç İHH gönüllüleri, "Patilere Umut Ol" sloganıyla karlı günlerde yiyecek bulmakta güçlük çeken sokak hayvanlarına mama dağıttı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi de kuş, kedi, köpek ve daha birçok hayvanın bakımını ve yemek ihtiyaçlarını karşılıyor.

- Karabük

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde de sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları beslendi.

Kaymakamlık koordinasyonunda İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler tarafından ormanlık arazi, ilçe merkezi ve köylerde doğaya yiyecek bırakıldı.

Kaymakam Türköz, yaptığı açıklamada, sokak hayvanları için gösterdikleri hassasiyetten dolayı vatandaşlara ve onlara ulaşan emniyet ile jandarma birimlerine teşekkür etti.

- Zonguldak

Zonguldak Jandarma Komutanlığı ekipleri de yiyecek bulmakta güçlük çeken sokak hayvanlarının ihtiyacını karşılamak için kentin çeşitli bölgelerine kuru mama ve su bıraktı.

Valiliğin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, jandarma ekiplerine teşekkür edilerek, "Soğuk kış günlerinde can dostlarımızı unutmayalım." ifadesine yer verildi.

- Bartın

Bartın Belediyesi tarafından sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle yem bulmakta zorlanan hayvanlar için 43 noktaya yem ve mama bırakıldı.

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, gazetecilere, sokağa çıkma kısıtlamasında sokak hayvanlarını unutmadıklarını söyledi.

"Sokak Hayvanlarını Seviyoruz Projesi" kapsamında sokak hayvanları için 43 beslenme noktası oluşturduklarını aktaran Akın, "Projemiz çerçevesinde kent merkezinde ve İnkumu'nda oluşturulan beslenme noktalarına şu ana kadar 30 ton kedi ve 30 ton köpek maması koyduk. Bu proje kapsamında gönüllülere ve derneklere de mama desteği veriyoruz. Bu çalışmamızla hem sahipsiz sokak hayvanlarının aç kalmasını önlüyoruz hem de farkındalık oluşmasını sağlıyoruz." diye konuştu.