SAMSUN (AA) - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Atakum ilçesine bağlı İncesu ve Çakırlar mahalleleri arasında devam eden yol çalışmalarını yerinde inceledi.

Yol çalışması hakkında bilgi alan Yılmaz, bozulmalara karşı ve daha dayanıklı olması nedeniyle yolları betondan yaptıklarını söyledi.

Samsun'da bir çok mahallenin yolunun beton olarak yapıldığını belirten Yılmaz, "Beton yolun ilk uygulamalarından olumlu sonuçlar aldık. Bu kapsamda İncesu ve Çakırlar mahalleleri arasındaki 2 kilometrelik mesafeyi de beton yol yapmaya başladık" diye konuştu.

Yolun kısa sürede bitirileceğini ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Yaptığımız işlerin kaliteli ve uzun ömürlü olması gerekiyor. Göz boyamak için yapılan ve daha 1 sene bile geçmeden özelliğini yitirip daha fazla masraf çıkartan işleri finanse edecek kadar zengin ve bonkör bir ülke değiliz. Belki başta biraz daha fazla masraf edip yapılan işi nitelikli yapmak her zaman bize kazandırır. Bu beton yollara da bu anlamda önem veriyoruz. Bu yollar ilk yapım aşamasında biraz daha masraflı oluyor ancak kalitesi ve dayanıklılığı ile hem açık havanın her türlü yıpratıcı koşullarına hem de trafikten kaynaklı aşınmalara karşı daha uzun ömürlü oluyor."