SAMSUN (AA) -  Çarşamba, Salıpazarı ve Terme ilçelerinde çıkan yangında orman ve sazlık alanlar, hasar gördü.

Çarşamba ilçesine bağlı Orduköyü ve Gülyazı mahalleri sınırlarındaki ormanlı arazide, gece saatlerinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Sarp arazi yapısına sahip bölgede çıkan yangına Çarşamba Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ile Orman İşletme Müdürülüğü ekipleri müdahale etti.

Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, Belediye başkanı Hüseyin Dündar ile yangın bölgesine giderek ekiplerin çalışmalarını izledi.

Bölgede yaklaşık 200 dönümlük bir orman arazisinin bulunduğunu belirten Yıldız, yangının enerji nakil hatlarından sıçrayan kıvılcımdan çıktığının tahmin edildiğini söyledi.

Yangında 30 dönümlük bir alanın zarar gördüğünü tahmin ettiklerini ifade eden Yıldız, bölgede etkili olan şiddetli lodosun çalışmaları etkilediğini dile getirdi.

Salıpazarı ilçesinde de Eseli mahallesindeki ormanlık alanda çıkan yangına  itfaiye müdürlüğü ekipleri ile belediyeye ait iş makineleri ile müdahale etti.

 Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Yıldız, çıkan yangının etkisini kırmak adına ekiplerin aralıksız çalıştığını söyledi.

Terme ilçesi Gölyazı Mahallesi Akgöl mevkisindeki sazlıkta çıkan yangında kısa sürede büyüdü.

Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, yangının göl içinde bulunan sazlık alanda çıktığını, bundan dolayı müdahale edilemediğini vurgulayarak, yangının ormanlık alana sıçrama şansının ise bulunmadığını kaydetti.