DÜZCE (AA) - ÖMER FARUK CEBECİ - TBMM Aile Bütünlüğünün Korunmasını Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Türk aile yapısının, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) ve Avrupa ülkeleri arasında en iyi aile kurumu olduğunu belirterek, "Tehdit eden unsurlarla mücadele edeceğiz." dedi.

Keşir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk halkının genel olarak geniş aile yapısıyla övündüğünü belirterek, çekirdek aile kavramıyla yalnızlaşıldığını, ailenin tehdit edildiği düşüncelerinin yaygın olduğunu ifade etti.

Avrupa'nın farklı birçok ülkesinde atomize aile yapısının bulunduğunu anlatan Keşir, "Bizde, değişen aile yapımız çekirdek aileler ağından oluşuyor. Eğitim, iş veya başka bir şey için farklı evlerde yaşıyoruz ama hala madden ve manen yakınız birbirimize. Bir akrabamızın çocuğu sünnet olacağı zaman herkes orada toplanır, bir işin ucundan tutar. Birisi iflas ettiği zaman yine hepimiz bir ucundan tutarız. Evimizi boyayacağımız zaman bile kayınbiraderin, bacanağın, görümcen gelir yardıma. Uzak şehirlerde bile olsanız, o ağ etkileşim içindedir." diye konuştu.

En alt sınıfta da en üst sınıfta da durumun aynı olduğunu vurgulayan Ayşe Keşir, "İstanbul'da en üst sosyal sınıfta bulunan semtlerde bile, kız Amerika'da doğum yapsa onun da anneannesi doğumdan 3 ay önce oraya gider." dedi.

Bunu Türk aile yapısının bir refleksi olarak nitelendiren Keşir, "Biz iyi bir yerdeyiz. Tehditlerle baş etme ve aile yapımızı güçlendirme refleksleri geliştirip, bunları çalışmalıyız. Anne baba öldüğünde kardeşlerin birbirine olan hukuku anne baba gibidir. Kardeşlerimizle de bir aileyiz. Kardeşimizin çocuklarıyla da bir aileyiz. Onun için bu refleksleri kaybetmememiz için doğru tanımlar yapmamız gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

- Aileyi tehdit eden unsurlar hep var

Aile yapısını tehdit eden unsurların hep bulunduğunu, bu unsurların şekil ya da model değiştirdiğini, buna rağmen Türk aile yapısının, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) ve Avrupa ülkeleri arasında en iyi aile kurumu olduğunu aktaran Keşir, şunları söyledi:

"Tehdit eden unsurlarla mücadele edeceğiz. Değişim ve dönüşüm kaçınılmaz. Göçle birlikte değişim ve dönüşüm yaşıyoruz. Bu değişimi yönetmemiz gerekiyor. İletişim teknolojileri hızla ilerliyor. Bunların hepsi kuşaklar arasında farklılık demektir. Bazı tehditler var ama iyi yönetmemiz gerekiyor. Her şeye rağmen iyi bir aile yapımız var."