Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında 62. Hükümet’in üyeleri, güven oylamasının ardından Anıtkabir’i ziyaret etti.
Başbakan Ahmet Davutoğlu başbakanlığında kurulan 62. Hükümet’in Meclis’ten güvenoyu alıp resmen göreve başlamasının ardından Başbakan Davutoğlu ve 62. Hükümet’in kabine üyeleri, Aslanlı Yol’dan yürüyerek Atatürk’ün mozolesine geldi. Başbakan Davutoğlu, mozoleye üzerinde "Türkiye Cumhuriyeti 62. Hükümeti" yazılı kırmızı ve beyaz karanfillerden oluşan çelenk bıraktı. Saygı duruşunun ardından Misak-ı Milli Kulesi’ne geçen Davutoğlu, Anıtkabir Özel Defteri’ne şunları yazdı:
"Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti 62. Hükümeti Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden güvenoyu alarak göreve başlamış bulunmaktadır. Hükümet üyelerimizle beraber bize bağımsız bir devlet bırakan bütün gazi ve şehitlerimize, ülkemize ve insanlığa hizmet eden bütün büyüklerimize şahsınızda minnet ve şükranlarımızı arz etmek üzere huzurunuzdayız. Cumhuriyetimizin 100. yılında ülkemizi dünyanın en itibarlı ve en güçlü ülkeleri arasına katabilmek, insan hak ve özgürlüklerini tam bir demokrasiyle insanımıza yaşatabilmek, adaletin Türkiye Cumhuriyeti’nin istisnasız bütün vatandaşlarını kuşatmasını sağlayabilmek için azami gayretle çalışacağımıza tarihin şahitliğinde ve sizin huzurunuzda hükümetimiz adına söz veriyorum."
Başbakan Davutoğlu, yoğun yağmur altında gerçekleşen ziyarette yürümekte zorluk çekti. Davutoğlu ve kabine üyeleri şemsiyelerle yağmurdan korunurken, kayganlaşan Anıtkabir merdivenleri tehlike oluşturdu. Bir ara düşme tehlikesi de atlatan Davutoğlu’nun koluna kısa süreli koruma görevlisi girdi. 62. Hükümet üyeleri, ziyaretin ardından Anıtkabir merdivenlerinde basına görüntü verdi.
(İHA)