ZONGULDAK (AA) – Zonguldak Belediyesi ve Zonguldak Hayvan Hakları Derneğince kedileri rehabilitasyon etmek amacıyla yapılan “kedi evi”  törenle açıldı.

Vali Yardımcısı Ahmet Mailoğlu, yaptığı konuşmada,  hayvan hakları konusunda alınan mesafenin sevindirici olduğunu söyledi.

Hayvanlar için gösterilen gayretlerin sonuçsuz kalmadığını ifade eden Mailoğlu, şunları kaydetti:

“Hayvanları yok sayarak, katlederek, hayvanlara zulüm ederek onlarsız bir hayatı düşünmenin olumsuzluklarını görmeliyiz. Bu nedenle insanlar kendi vahşetini göz önüne alıp kendisini sorgulamak zorunda. Bizler hayvanlarımızın şımartılarak bakılıyor olmasından büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Bu memnuniyetimiz dalga dalga büyüyecek. Bizler, hayvanlara saygı ve sevgiyle bakan bir peygamberin ümmetiyiz. Bu bakımdan inşallah hayvanlara zulmedenler bu kötü huylarını terk edecekler ve inşallah hayvanlarımızın sayısını artıracağız.”

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir de hayvanları sahiplenme duygusunun sevgi ve özveri istediğini dile getirerek, her canlının bir değer olduğunu ve bazı canlıların yaşamlarında yalnız gibi görünseler de onları sahiplenenlerin her zaman bulunduğunu vurguladı.

Zonguldak Hayvan Hakları Derneği Başkanı Evren Türeci Sezgin ise kedi evinde hayvanların sürekli kalmayacağını belirterek "Bizler kedilerimizi mağduriyetlerini gidermek için ağırlayacağız. Daha sonra doğal ortamlarına salacağız ya da onları sahiplendireceğiz. Yani burası geçici bir kedi evi" diye konuştu.