Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda, Orgeneral Akar ve ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford arasında gerçekleşen görüşmede, bölgesel güvenlik konuları ile Irak ve Suriye'de meydana gelen son gelişmelerin ele alındığı belirtildi.

Akar ile ABD Genelkurmay Başkanı'nın görüşmesi sona erdi

Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Suriye ve Irak'ın toprak bütünlüğünün korunmasının ve terörizmle mücadelenin müştereken yürütülmesinin öneminin altı bir kez daha çizilmiştir.

FIRAT KALKANI HAREKATI'NA KOALİSYON'UN DESTEĞİ İSTENDİ
İcrası başarı ile devam eden Fırat Kalkanı Harekatı'na Koalisyon'un hava desteği vermesinin önemi vurgulanmıştır. Ayrıca, yerinden edilmiş halkın Cerablus ve diğer yerleşim yerlerine geri dönüşünün bölgede istikrarın sağlanmasına katkısı dile getirilmiştir.

Akar ile ABD Genelkurmay Başkanı'nın görüşmesi sona erdi

PYD MÜNBİÇ'TEN ÇIKARILSIN
Münbiç'ten PYD/YPG terör örgütünün çıkarılması ile Rakka'daki son durum, Musul Harekatı, PYD/YPG terör örgütünün Suriye ve Irak'taki faaliyetleri ve bölgedeki mezhepsel çatışma riski konularında karşılıklı bilgi ve görüş alışverişinde bulunulmuştur. Müteakip dönemde El-Bab ve Rakka başta olmak üzere, Suriye ve Irak'ta DEAŞ'a karşı ortak mücadele yolları görüşülmüştür.

Ülkemizin Telafer ve Sincar'daki hassasiyetleri ve konunun tarafımızdan yakinen takip edildiği karşı tarafa iletilmiştir."

FETÖ'NÜN ABD'DEKİ FAALİYETLERİ UYARISI
Görüşmede ayrıca, Türkiye'nin, FETÖ terör örgütünün ABD'de devam eden faaliyetlerine ilişkin rahatsızlığının da tekrar dile getirildiği vurgulandı.

Akar ile ABD Genelkurmay Başkanı'nın görüşmesi sona erdi

GÖRÜŞMEDE DİKKAT ÇEKEN DETAY
Görüşmeden bir detay ise dikkat çekti. Joseph Dunford'un dosyasında "merhaba" kelimesini söylemek için yaptığı heceleme çalışması objektiflere takıldı.