THY 1 Haziran'da İstanbul, Ankara, Antalya, İzmir ve Trabzon seferlerine yeniden başlıyor.

Konuyla ilgili olarak resmi twitter adresinden bir açıklama yapan Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşaviri Yahya Üstün, "Bu kadar hasret yeter! 1 Haziran itibariyle yeniden ait olduğumuz yerde gökyüzünde olacağız" dedi. İstanbul Havalimanı'ndan Ankara'ya yapılacak ilk uçuşun da detayı belli oldu. THY kaynaklarından edinilen bilgiye göre ilk uçuşa Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun da katılacağı öğrenildi. İlk uçuşunu yapacak uçak saat 10.00'da İstanbul Havalimanı'ndan kalkış yapması planlanıyor. " dedi.

Pegasus 1 Haziran'da uçuşlarına başlıyor: Yeni dönemde kabin bagajı kabul edilemeyecek

Pegasus Havayolları 1 Haziran’dan itibaren İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Trabzon olmak üzere beş ilden tarifeli uçak seferlerine başlayacak.

Koronavirüsle birlikte gelen tarifeli uçuş yasakları 1 Haziran’da kalkıyor. İlk etapta beş şehirde başlayacak uçuş seferlerinin 4 Haziran’da ise 23 ile çıkması bekleniyor. Yurtdışı uçuşlar içinse takvim henüz net değil. İyimser tahminle 10-15 Haziran arasında yurtdışı uçuş seferlerinin başlaması öngörülüyor.

Ekonomist Dergisi’nin İş’te Kahve Molası canlı yayınında Sibel Atik’in sorularını yanıtlayan Pegasus Havayolları Genel Müdürü Mehmet Tevfik Nane, yeni dönemde uçak seyahatlerinin nasıl yapılacağı ve aldıkları önemleri anlattı.

4 İLDE UÇUŞLAR BAŞLIYOR

Bir ön takvim belirlendiğini ve 1 Haziran’dan itibaren yurtiçi uçuşların İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Trabzon’dan başlayacağını aktaran Mehmet Tevfik Nane, ilk uçuşun sabah 10’da Ankara’dan İstanbul’a olacağını kaydetti. Yoğun bir hazırlık sürecinin ardından güvenli uçuş için her türlü önlemi aldıklarını dile getiren Nane, yeni dönemde uçuşun nasıl olacağını şu sözlerle anlattı:

“Gıdada bir soğuk hava zinciri vardır. Tarladan sofraya kadar geçen süreçte sıcaklığı düşmemesi gereken ürünler vardır. Bu hassas zincirin kırılmaması gerekir. Uçak seferlerinde de bu hassasiyette bir hijyen zinciri olacak. Artık yeni bir hijyen tanımı hayatımıza girdi. Dolayısıyla herkesin hijyen zincirine dikkat etmesi gerekiyor. Bu zincir şöyle olacak; evden çıktığımız anda ilk maskemizi takıyoruz. Hava meydanlarında ilk adım terminale girmeden termal kameralar vücut sıcaklığımızı ölçecek. Terminal alanında misafirlerimizin özellikle kimseyle temasının olmayacağı kiosklardan işlemlerini yapmasını istiyoruz. Bu arada HES kodunu da önceden almış olmanız gerekiyor, yoksa kontuardan öteye geçemezsiniz.” dedi.