Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun Trabzon için büyük bir şans olduğunu söyledi.

Gezi ve inceleme programı çerçevesinde Trabzon Belediyesini ziyaret eden Eroğlu, Trabzon Belediyesi’nin hizmetlerinin kendisini fark ettirdiğini ifade ederek, “Sayın Başkan o kadar çalışkan ki, büyük vizyonu ile Trabzon’un çehresini değiştirdi. Belediye Başkanımızın Trabzon’daki çalışmaları bizleri son derece memnun ediyor. Sayın Başkanımızın başkanlığında Trabzon bir yıldız gibi parlıyor. Trabzon bizden ne isterse biz onun gereğini yerine getirdik ve getirmeye de devam edeceğiz” dedi.

Beraberinde Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, AK Parti İl Başkanı Adnan Günnar ve bürokratları ile birlikte Trabzon Belediyesi’ni ziyaret eden Bakan Eroğlu, Trabzon’a her gelişinde hizmetleri daha üst noktalara çıkmış bir şehir gördüğünü kaydetti.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ormlan ve Su işleri Bakanlığı’ndan talep ettikleri bütün hizmetleri aldıklarını kaydederek, “Tüm Türkiye’nin her yerinde koşan yetişen Sayın Orman ve Su İşleri Bakanımızın bu güne kadar Trabzonumuzun, Yomramızın, Akçaabatımızın 50 yıllı su ihtiyacını karşılayacak olan Atasu Barajının bitirilmesi için 2009 yılından sonraki talepleriimizin hiç birini geri çevirmeyerek jet ödenekler temin ederek 2011 Mayısın 17 sinde barajın suyunu açabilmemizi temin etmiş olması münasebetiyle ve kısa bir süre öncede Sayın Başbakanımızın resmi açılışını yapması ile ne kadar büyük bir hizmeti gerçekleştirmiş olduğunu tekrar bütün hemşehrilerimize ve bölgemize hatırlatmak istiyorum. Bununla kalmayıp Atasu Barajımızdan ana su isale hattı ve Ana su depolarının yapılmasını da bizzat tensipleriyle Sayın Bakanımız başlatmış sonra nasıl olsa ödersin diyerek 30 taksitle belediyemize ayrı bir destekte bulunmuşlardır. Ve Atasu Barajının etrafındaki ayrı bir destek olarak yerleşim bölgesinin atık sularının bir sistemle birlikte oradan deşarj edilmesinin de DSİ marifetiyle yapılmasını da talimat buyurmuşlar ve onlarda şuanda tamamlanma aşamasında devam etmektedir. Ben DSİ genel müdürüne ve teknik elemanlarına teşekkürü bir borç biliyorum. Bunun dışında tüm bir kuruş ödemeden şehrimizin yeşile bürünmesi için Türkiye’nin bütün fidanlıklarını bizlere açmıştır. Sahilin yeşillenmesinin en büyük mimarı Sayın Bakanımızdır” dedi.



TRABZON’A HİZMET BOYNUMUZUN BORCU

Ben bugün burada olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Zaten Başkanda benim çok sevdiğim dostum. Trabzon için Başlan büyük bir şanstır. Ben Trabzon’un eski halini de biliyorum. Aradaki farkın farkındayım. Tabi Trabzon için ne gerekiyorsa yapmak bizim boynumuzun borcu . Trabzon bu bölgede gerçekten yıldız bir ilimiz. Ayrıca büyükşehir belediye başkanlığı olması da Trabzon için büyük bir şans. Trabzon’un istikbali çok parlak . Ayrıca Trabzon belediye başkanımız o kadar çalışkan ki büyük vizyonu ile Trabzon’un çehresini değiştirdi. Tabi ki Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın ve Başbakanımızın ayrı büyük bir destekleri var. Bizde buranın hizmet karı olarak elimizden geldiği kadar destek vermeye devam ediyoruz. Biz buraya gelen 40 tane müjde ile geldik. Bu yıl 248 milyon TL yatırımla geldik. Bu bizim taahhüt senedimizdir. Trabzon’un su ihtiyacı vardı Bunu İSKİ Müdürü olduğum dönemden biliyorum. Biz göreve geldikten sonra Sayın Başbakan dedi ki 'Atasu Barajını bitir, Trabzon’un su ihtiyacı var'. Ben de buraya gelerek yerinde incelemede bulundum ve gerçekten çok hızlı bir şekilde barajı bitirdik. Ayrıca DSİ’ye ye Barajın etrafındaki bütün atık sularının toplatılarak arıtılması talimatını verdik. Bunları Trabzon’a yapmak bizim boynumuzun borcudur. Bundan sonra da Trabzon bizden ne isterse onu vereceğiz. Trabzon için helali hoş olsun en güzel şekilde memba suyu gibi su içecekler. Ayrıca içme suyu arıtma tesislerinin rehabilitasyonu, ishale hatları, depolar bunların hepsi yapılacak. Biz çalışkan belediyemizle birlikte ne gerekiyorsa onu yapacağız. Burada işletmeye alınmış bir terfi merkezi bile kolektörler bile çalışmıyordu. Tamamen şehir kendi kaderine terk edilmiş haldeydi. Başkanımız bunların hepsine girdi terfi merkezleri, derin deşarj kolektörleri vadiler, ağaçlandırma çalışmalarında destansı bir çalışma yapıyor bizde neredeyse fidan yetiştiremeyeceğiz. Kendisine başarılar diliyoruz. “ dedi.

Ziyaretin sonunda Başkan Gümrükçüoğlu, Bakan Eroğlu’na bir teşekkür şilti ile Osmanlı Tuğrası işlemeli tabak hediye etti. Bakan Eroğlu tabağı Bakanlıkta en güzel köşeye koyduracağını söyledi.