Kendinizi Tanıyın

Yaşadığımız hayatı daha konforlu ve mutlu geçirmek, kendimizi tanımak için Bir Psikoloji sitesinde yer alan içerikler; yetişkin psikolojisi, ergen psikolojisi, çocuk psikolojisi üzerine oldukça etkili bilgiler veriyor.  Örneğin ergen psikolojisi en anne-babalar için zor ve karmaşık geçen bir süreçtir. Anne-baba zaman zaman kendini çaresiz hisseder. Ergen çalkantılı duygu durumu, arkadaş seçimleri, isyankâr davranışlarıyla anne-babayı zorlayabilir. Ergen psikolojisi  bölümünde anne-babalar için rehber olma niteliğinde bilgilendirici yazılar bulunmaktadır. Çocuk psikolojisi bölümünde çocukların gelişim dönemi ve özellikleri, çocuklarda görülen davranış problemleri ve sorunları üzerine bilgilendirici yazılar bulmakla birlikte www.birpsikoloji.com sitesi sizlere merak ettiklerinizi öğrenme imkânı sunacaktır.

https://www.birpsikoloji.com/wp-content/uploads/2020/05/78765769-1-1024x570.jpg

Çocuklarınızı Tanıyın

Anne-babalar çocuklarının mutlu olmalarını isterler. Akademik başarıları yüksek, kendine güvenen, sosyal bir çocuk yetiştirmek isterler. Fakat bazen, süreç istediğimiz gibi gitmeyebilir. Akademik başarı düşüklüğü, özgüven eksikliği, depresyon belirtileri, içe kapanma, davranış problemleri(saldırganlık, yalan söyleme, alt ıslatma, teknoloji bağımlılığı vb.) dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu gibi durumlarla karşılaşan anne-babalar, Bir Psikoloji sitesinden bilgi alabilirsiniz.

https://www.birpsikoloji.com/wp-content/uploads/2020/04/depresyon-sozcu.com_.tr__16_9_1523947530.jpg

Psikoloji Hayatımızın Önemli Gerçeği

Hepimiz zaman zaman çoğu şeye kafa yorarız. Para kazanmak, mal mülk edinmek, ev, araba satın almak isteriz. Her gün işyerine gider, çocukları okula uğurlarız. Bir sürü olaya, duruma ömrümüzü veririz. Ancak her şeyin temelinde olan psikolojimize ise yeterince önem vermez hatta önemsemeyiz. Özen gösterilmeyen bir eşya nasıl zamanla yıpranırsa işte psikolojimiz de zamanla yıpranır. Yıpranan psikolojimiz hayatımızı zorlaştırabilir, günlük hayatımızı alt üst edebilir. Psikolojisine önem veren kişiler ise, her şeyin başının ruh sağlığı ve beden sağlığı olduğunu bilirler. İnsan davranışlarının bir nedeni vardır. Altında yatan sebepleri bulmak, farkındalığımızı artırmak için ele alınan yazılar Bir Psikoloji sitesinde sizlerle olacaktır. Yetişkin psikolojisinin yanı sıra ergen psikolojisi, psikolojisi üzerine de ele alınan yazılarla faydalı bilgileri bir psikoloji sitesinde bulabilecekseniz. 

Uzman Yazılarla Farkındalığınızı Artırın

Kişinin kendini tanıması, problemlerini fark etmesi, gerçekçi kararlar alabilmesi, kapasitesinin farkına varması ve bu kapasiteyi geliştirmesi için farkındalığı geliştirmek adına Bir Psikoloji sitesinden faydalanabilirsiniz. 

*Bir Psikoloji  sitesinde yer alan yazı içerikleri sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.