Pop müzik dünyasına izini bırakan ender isimlerden birisi olan Demet Akalın, 23 Nisan 1972 doğumludur. Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde doğan Akalın, 2000'li yılların ortasından bu yana pop müzik dünyasında yer almaktadır. Lise eğitimi sonrasında Yaşar Alptekin mankenlik kursuna giden yıldız şarkıcı, kariyerine model olarak başladı. 1990 yılında 'Mayo Güzeli' seçilmesi sonrasında Neşe Erberk'in ajansında işe başlayan Akalın, 1990'lı yıllarda bazı televizyon dizileri ve sinema filmlerinde rol aldı.

Aynı zamanda gazinolarda sahne alarak şarkı söyleyen ve 1996 yılında ilk stüdyo deneyimini yaşayan Demet Akalın, piyasaya 'Sebebim' adlı albümü ile giriş yapmıştır. Bu albümde yer alan 'Sebebim' adlı Niran Ünsal şarkısına klip çeken Demet Akalın, istediği başarıyı bu albümde yakalayamamıştır. Her ne kadar ilk albümü çok tutulmasa da arzusundan vazgeçmeyen ve 2004 yılına kadar bazı albümler çıkaran Akalın, 2004 yılında 'Banane' adlı albümünü çıkarmıştır.

Bu albümde yer alan 'Aşkın Açamadığı Kapı' adlı şarkısıyla Kral TV tarafından 'Video Müzik Ödülleri Yılın Şarkısı' ile ödüllendirilen Akalın, bu şarkı sonrasında piyasada daha çok duyulmaya başladı. Demet Akalın şarkıları indir adresinden Demet Akalın'a ait eşsiz parçalara ulaşabilirsiniz.

Demet Akalın Albümleri

İlk single çalışmasını 'Senin Anan Güzel Mi?' adlı şarkısı ile yapan Akalın, 2006 yılında Kral TV tarafından aldığı 'En İyi Pop Kadın Sanatçı' ödülü ile sektördeki yerini daha da sağlamlaştırmıştır. Aynı yıl 'Kusursuz 19' adlı albümünü yayınlayan ve 'Afedersin' şarkısı ile 7 hafta 1 numarada kalan Akalın, bu şarkısıyla Avrupa'da Top 100 listesine de girdi. Radyolarda en çok çalan şarkılardan birisi ola bu şarkı Kral TV tarafından 'Yılın Şarkısı' ve 'En İyi Pop Kadın Sanatçı' ödülü getirmiştir.

Türk pop müziğindeki yerini hala koruyan ve hakkını veren Akalın, magazin dünyasını da uzun bir süre meşgul etmiştir. Kariyerinde iki adet 'Altın Kelebek Ödülü' ve dört adet 'Kral Türkiye Müzik Ödülü' gibi birçok ödüle yer veren Demet Akalın, halen günümüzün en çok sevilen şarkıcıları arasında yerini korumaktadır.

Demet Akalın tüm şarkıları için https://www.mp3indirdur.mobi/117-1-sanatci-sarkilari-demet-akalin-indir.html adresini ziyaret edebilirsiniz.