GİRESUN (AA) - Giresun'un Şebinkarahisar ilçesi Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfınca (ÇEKÜL) Kendini Koruyan Kentler Programı'na alındı.

Belediye Başkanı Şahin Yılancı, gazetecilere yaptığı açıklamada, ÇEKÜL ekibinin ilçenin tarihi ve kültürel dokusunu incelediğini söyledi.

Ekibin ilçenin bu değerlerinin bugüne kadar korunmuş olmasına hayran kaldığını ifade eden Yılancı, hazırlanan rapor neticesinde Şebinkarahisar'ın Kendini Koruyan Kentler Programı'na dahil edildiğini aktardı.

İlçenin tarihi kalesi, camileri, köprüleri, çeşmeleri, konakları, taşhanları, Meryem Ana Manastırı ve daha nice eseriyle bölgesinde açık hava müzesi olarak anıldığına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ilçemizdeki tarihi camilerin tamamına yakınının restorasyon işlemi, Meryem Ana Manastırı'nın restorasyonu tamamlanmış olup, taşhanların restorasyon işlemi devam ediyor. Kalemizin restorasyon proje ihalesi tamamlanmış olup kısa zamanda restore işlemlerine başlanması bekleniyor. Tüm bu gelişmeler ışığında ÇEKÜL'ün yapmış olduğu Kendini Koruyan Kentler Şebinkarahisar Çalışması kentimizin sosyal ve tarihi dokusu için yapacağımız çalışmaların yol haritası diyebiliriz."

Yılancı, yerel yönetimlerle kurulan işbirliği süreçleri ile koruma çalışmalarının sürdürülebilir hale getirilmesini amaçlayan bir koruma ve işbirliği programını Şebinkarahisar Belediyesi olarak destekleyeceklerini sözlerine ekledi.