Ünlü ressamlar ya da ünlü sanatçıları sıralamk zordur. Sanat, şöhret, yetenek, tüm bunlar yüksek dozlarda öznellikle bir araya gelir, bu da bir sanatçının diğerinden nasıl daha büyük olduğunu veya hangisinin daha iyi olduğunu değerlendirmeyi zorlaştırır. Başka bir deyişle, en iyiyi veya en ünlüyü tanımlamak neredeyse imkansız hale gelir.

En büyük sanatçıların şöhreti yüzyılların ötesine geçer ve genel olarak insanlar bu isimleri çok parlak olmayanlardan daha fazla hatırlama eğilimindedir, bu nedenle tarihimizin çeşitli dönemlerindeki insanların genel görüşüne güvenmek yeterince açık bir cevap verebilir.

Güzellik bakanın gözündedir derler ve bu doğru, ama eğer o güzellik geçmiş ve şimdiki milyonlarca gözde benzer görünüyorsa? Bu da bir sanat eseri ve bir sanatçıyı ünlü diye tanımlayabileceğimiz faktördür.

Frida Kahlo

Meksikalı sanatçı Frida Kahlo, bir tuval ve boya ustasıydı ve feminist hareketin en ikonik sembollerinden biriydi. Sanat eserleri, genel olarak dünyanın ve yaşamın acımasız gerçekliğini tasvir ederdi. Hassasiyetlerini, kişisel ve fiziksel acılarını gösteren gerçeküstü portreler çizmek için ise ustalığını kullanırdı.

Jan Vermeer

Hollandalı ressam Jan Vermeer, sanat tarihinin en önemli isimlerinden biri olarak kabul edilir. Eserleri, natürmortun canlı tasvirleridir ve esrarengiz bir güzelliğe sahiptir, bu nedenle birçok kişi onun görüntülerini yakalamak için belirsiz bir kamera kullandığını düşünür.

En ünlü eserleri arasında İnci Küpeli Kız, Sütçü Kız ve Delft Manzarası vardır.

Edvard Munch

Edvard Munch'un Çığlık'ı, endişe ve korku duygularının ikonik çağrışımı nedeniyle muhtemelen tüm zamanların en çok tanınan tablolarından biridir. Hatta bazıları tabloya kaygının Mona Lisa'sı adını verecek kadar ileri gider.

Munch, Ekspresyonizmin yayılmasına katkıda bulunan ve Max Beckmann, Egon Schiele ve Erich Heckel gibi sanatçıları etkileyen kişi olarak görülüyor.

"Önce sen’le yazılıyor; senin, sevdiklerinin ve geleceğin öyküsü!” diyerek başladığı yolculuğunda, efsanelere konu olan yerlerden, ağaçların gizemli şarkılarına kadar ilgi çekici konulara değinen, bazen doğal ateş düşürücü besinler gibi sağlıklı yaşam ipuçları veren bazen de hayatımız da iz bırakanların iç dünyasını keşfeden Çünkü Başka Sen Yok Blogu’nu takip etmek için linki tıklayabilirsiniz.