AK PARTİ’DE TEMAYÜL NE DİYOR?

Ak Parti Trabzon il başkanlığı ile ilgili olarak şehirde temayül ile yüz yüze görüşmeler yapan Muhammet Avcı başkanlığındaki heyet, adaylığını açıklamamış olanlarla da konuşuyor..

Adaylığını açıklamayan ama heyet tarafından yüz yüze görüşmeye çağrılanlar şunlar;

-Ömer Topaloğlu

-Ergin Aydın

-Zeki Kavanoz 

-Murat Zeki Solak.

-Köksal Boz

Tabi adaylığını açıklayanlarla da yüz yüze görüşmeler oldu.

Ergin Aydın net bir şekilde İl Başkanlığını istemediğini açık açık dile getirdi. Yılmaz Büyükaydın telefonlara cevap vermedi. Yapılan Temayülde ilk 6 sırayı sorarsanız, Uğur Aydın, Selahattin Çebi, Hasan Dilekoğlu, Hakan Terzioğlu, Mehmet Karaoğlu, ve Ömer Topaloğlu. Hangisi birinci hangisi 6. net bilinmiyor, ama ilk 6 bu şekilde…

Heyetin yüz yüze görüşmede, adaylığı ilginç bulunan isim Selahattin Çebi oldu… Edindiğimiz bilgilere göre heyettekiler Çebi’ye bir makamın var.. Makam aracın var. Hizmetle Belediye Başkan Yardımcısı olarak halka yardımcı oluyorsun, maaşın da var niye il başkanlığına adaysın diye sordular… Bu soruya Çebi’nin verdiği cevap heyeti bayağı etkiledi.. Çebi, davaya hizmetten bahsetti, partideki geçmişini anlattı ve etkili bir konuşma yaparak yüz yüze görüşmenin en başarılı ismi oldu.

AK PARTİ’DE % 10  FAKTÖRÜ…

Ak Parti Trabzon’un bir bileni, bize ilginç bir detaydan bahsetti.

Dedi ki, Ak Parti’de il başkanlığının belirlenmesinde % 10 faktörü önemli diyerek bu sözünü şöyle açtı;

%10; Temayül 

%10; Partideki görevleri ve parti geçmişi

%10; Eğitim ve donanımı

%10; STK’ların görüşleri

%60; Genel merkezin kanaati

Yüzde 10’luk tepsilerin yanında yüzde 60’lık gerçek, elbette belirleyici olacak. 

O nedenle kim genel merkezi yakınsa O’nun desteklediği aday il başkanı olabilir.

Tabi ki milletvekillerini de unutmamak gerekir. Özellikle listenin 1. ve 2. sırasındaki milletvekilleri Muhammet Balta ve Adnan Günnar’ın isimler üzerindeki olumlu ve olumsuz düşünceleri yeni il başkanının belirlenmesi noktasında mutlaka etkili olacaktır. 

Aday adayı olmamalarına rağmen vekillere yakın isimlerin temayüldeki görüşmelerde isminin sorulmasının bunun en açık belirtisi…

AK PARTİ’DE İBRE DEĞİŞİYOR..!

Ak Parti Trabzon kulislerinde kimin il başkanı olacağına dair işaret gösterdiği söylenen ibre saatlik değişiklik gösteriyor.

Bazen o ibre; Zeki Kavanoz’a dönüyor. Ardından Selahattin Çebi’ye.. 

Çebi’nin temayülden açık ara önde çıkmasında ilçe başkanları ile belediye başkanlarının tam destek vermesi ile sıkça söylenen birilerinin adamı tahlillerini yerle bir ediyor.

İbre Hakan Terzioğlu’nu da gösteriyor. Terzioğlu’nun tek handikabı öğrenim durumu.. Üniversite mezunu olmayışı kulislerde konuşuluyor.. Ancak partinin Trabzon koordinatörü Muhammet Avcı’nın “öğrenim durumu kıstas ölçü değil” demesi, Terzioğlu’nu şanslı duruma getiriyor.

Mehmet Karaoğlu ismi de gündemden düşmüyor. Hem genel merkez hem milletvekilleri hem teşkilat hem de yerel yönetimlerde gücü oldukça fazla. 

Metin Kaya en aykırı ama halktan aday olarak zihinlerden çıkmıyor. Adaylık konusunda en sıkı çalışan isimlerden olan Kaya genel merkez ile görüşmelerini sürdürüyor. 

Asım Aykan, Ayşe Sula Köseoğlu, Eyüp Erhan, Ergin Aydın isimleri de sürpriz olarak değerlendiriliyor…

SIRADA TEBDİLİ KIYAFETLE…!

Bir iddiaya göre Ak Parti genel merkezi, Trabzon için belirleyeceği il başkanı için genel merkezin teşkilatlarında görevli üst düzey yöneticileri hafta başında Trabzon’a gönderiyor… 

Olması gereken bir uygulama, fakat pekte inandırıcılığı kalmadı. 

Çünkü Trabzon’da şu kanaat oluştu. Genel merkez gönül almak için temayül yaptı aslında aklında bir isim var ve bu ismi önümüzdeki hafta açıklayacak. 

Buna rağmen Trabzon’a gelecek olan teşkilat mensupları tebdili kıyafet ile halka il başkanının kim olmasını istersiniz diye soracakmış.

Tahminimiz o ki, halka il başkanı sorulacak ama alınacak cevap, ekonomik kriz ile ilgili olacak. Hele meydan civarındaki esnafa “il başkanı kim olacak ?” diye sorulursa, adımız gibi eminiz ki, esnaf pandemi kurallarının artık dayanılmaz hale geldiğini söyler… 

Umarız, tebdili kıyafet ile nabız tutacaklar halkın ekonomik sıkıntıları ile ilgili serzenişlerini de  rapor ederler..

REVİ İŞE HıZLI BAŞLADI..!

Ak Parti Genel Merkezi tarafından Artvin İl Koordinatörlüğüne atanan Haydar Revi, kolları erken sıvadı.. 

Görev kendine tebliğ edildiği gibi Artvin’in en sorunlu ilçe olan Arhavi’ye gitti.. 

Arhavi’de atama ile bir ilçe başkanı atandı ama ilçe deyim yerindeyse karıştı.. Kaos yaşandı. Şimdi Revi o kaosun ortasına daldı. Hiç vakit kaybetmeden ilçeye gitti. 

Beraberinde Trabzon Koordinatörü Polat Türkmen ile Arhavi’ye giden Revi’nin hemen işe koyulması, Arhavi konusunu ötelememesi, işine dört elle sarılacağının kanıtı oldu.

TEŞEKKÜRLER BÜYÜKŞEHİR

Trabzon Atatürk Alanı’nda tarihi dokunun ortaya çıkması için yapılan iyileştirme çalışmasında Gazeteciler Cemiyeti’mizin hizmet binası da baştan sona elden geçti.. 

Bina, cemiyete tahsis edildikten bu yana restorasyonu ve donanımı, cemiyete bırakılmıştı. Ciddi maliyet olan bu işler de cemiyeti maddi ve manevi yoruyordu. Sağlıklaştırma çerçevesinde, Büyükşehir aslında kendi mülkü olan ve cemiyete tahsis edilen binayı titiz bir şekilde elden geçirdi… Ve mükemmel bir hizmet binası ortaya çıktı..

Cemiyetin Mevcut yönetimi de bina girişinde kiraya verilen iki bağımsız bölümü de kendine kattı. Böylelikle bu yönetim uzun zamandan bu yana başarılaşamayanı da başardı…

Büyükşehir Belediyesine, Başkan Zorluoğlu’na ve Gazeteciler Cemiyeti Yönetimi ile Başkan Ersen Küçük’e  basın emekçileri olarak teşekkür ediyoruz.