O YARDIMCI HAKEM SİVAS MAÇINDA

Sivas maçına 5 yıl aradan sonra Cüneyt Çakır’ın görevlendirilmesini nasıl okumalı..

Tabi iyi niyetle okumamak gerek.

Trabzonspor camiasının çok akıllı çok dikkatli olması gerekiyor.

Hakem görevlendirilmesinde en ilginç detay ise yardımcı hakemlerle ilgili..

Trabzonspor’un bir Fenerbahçe maçında Fenerbahçe lehine taca çıkan topu ayağı ile sahaya gönderen yardımcı hakem Bahattin Duran, Sivas maçında da görev alacak..

Bu bile, MHK’nın ne derece kurnazca bir atama yaptığının kanıdı.. Bahattin Duran ayağı ile topu sahaya itmiş, Fenerbahçe tacı kullanarak golü bulmuştu…

Fenerbahçeliler hatırlanacağı üzere son dakika golüne çılgınlar gibi sevinmiş Trabzonsporlular ise büyük yıkım yaşamıştı.

Tribünler hatta "Bahattin asist yapsana, Bahattin asist yapsana" şeklinde tezahüratlara hazırlanıyormuş.

3 TRABZONLU DANIŞMANI İLE… 
Trabzon CHP il başkanlığı seçimlerinin yankısı, Ankara’ya da gitti.. 23 Şubat’da Ramada’da yapılacak il kongresine, Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılma ihtimali yüksek…

Ekrem İmamoğlu da fırsatını bulursa kongreye gelecek. 336 delegenin katılacağı seçimlerde, 3 aday yarışıyor..
 
Ankara da Trabzon’u yakın markaja aldı. Partinin Trabzonlu büyük abileri, il seçimlerini mercek altına aldı.. Ankara’dan, İstanbul’dan ve hatta Bursa’dan il seçimleri ile ilgili olarak ciddi kulisler atılıyor.. İstanbul’a gelince…

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 3 Trabzonlu danışmanı ile Trabzon seçimlerini yakından takip ediyor. Kulislerden gelen bilgilere göre İstanbul cephesi.

Güzide Uzun’a destek veriyor.. Ankara’da özellikle Trabzon derneklerinde kümelenen bazı ağır top CHP’liler ise Ömer Hacısalihoğlu’na destek veriyor(muş).. T

rabzon’dan çok Trabzon dışındaki CHP oluşumlarının il başkanlığı seçimlerini bu denli yakın takibe almaları, elbette milletvekilliği ile yakından ilgili..

CHP’DE FIRTINALI YARIŞ
Tek liste ile il başkanlığı seçimleri olsun diye yola çıkan CHP, üç başkan adaylı seçimlere doğru hızla gidiyor.. Ve kulisler ciddi şekilde hareketlendi.
Kulislerde Güzide Uzun’a yönelik eleştiri; başarılı değil.

Ömer Hacısalihoğlu’na yönelik eleştiri isi; O da başarılı değil ittifakla gittiği Ortahisar belediye başkanlığı seçimlerinde başarısız oldu meclis üyeliklerinde yeterince sayı elde edemedi.
Yine kulislerde, üçüncü aday için hiç şansı yok deniyor. İbrahim Akbulut’un hiçbir oluşuma ve grubu dahil olmaması en büyük handikabı olarak gösteriliyor.


Güzide Uzun’un listesini yaparken, merkez sağdan da bazı isimlere yöneticilik teklifi getireceği de kulağımıza geldi.. İyi Parti kontenjanından Ortahisar’da meclis üyeliğine aday olan Hasan Kandaz, CHP’den ayrılmadı.. CHP saflarında kaldı.. Şimdi Uzun’un il yönetimi listesinde yer alması hemen hemen kesinleşti gibi.. Kandaz’ın Uzun ile hareket etmesi, Uzun için büyük bir avantaj.. Hasan Kandaz siyasetin her anlamda yol ve yöntemlerini bildiği gibi Trabzon’a özel güçlü bir tabanı da var.

Bu arada CHP kulislerinde Ahmet Kaya için ancak siyaseti öğrendi yorumları yapılıyor.. Tek adayla il başkanlığı seçimlerine gidilmesi ile ilgili çapalarda pek etkili olamayan Kaya’nın artık tek liste, sandıkta olacak demesi, CHP tabanındaki partililere şu yorumu yaptırdı… “Ahmet Kaya anca politikayı öğrendi…

OYMAN’IN İLGİNÇ GÖREVLERİ
CHP’de il başkanlığı yarışı devam ederken bütün dikkatlerin üzerine çevrildiği Ortahisar ilçe yönetimi de görev bölümü yaptı…

İl seçimlerinde kilit rol oynayan Ortahisar ilçesinin delegesinin tercihi il başkanlığının kaderini de belirleyecek..

Çok iddialı bir şekilde ilçe başkanlığına aday olan seçimleri kazanan Suat Oyman yönetimindeki görev bölümünde, arkadaşlarına ilginç görevler de verdi. Bu ilginç görevlendirmelerden biri de Eylem ve etkinliklerden sorumlu başkan yardımcılığı…

Tüzükte olmayan görevlendirmeleri ile Ortahisar yönetimindeki görev bölümü şöyle;

Fatih Suat OYMAN - İlçe Başkanı 
Fikri KARAHAN - Örgütlerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcı 
Elif ÖKSÜZ - İlçe Sekreteri 
Sevgi ŞENTÜRK - İlçe Saymanı 
Özge Can ARI - Bilişim Sorumlusu 

Yıldız USTA - Eğitim Sekreteri 

Veliye TIĞSAVAŞ - Alan Çalışması ve Siyasi Propaganda’dan Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Ece İPEK - Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı 
Abdurrahman YILDIZ - Sendikalar, Odalar ve Sivil Toplum Kuruluşlarından Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı 
Tülay YAZICI - Basın ve Halkla İlişkilerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı 
Emel ŞİMŞEK - Çevre ve Şehircilikten Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı
 Mehmet PEKER - Esnaf ve İş Dünyasından Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı 
Haydar DEMİRKALE - Spor ve Sağlık İşlerinden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı 
Recep DEMİRKIR - Yerel Yönetimlerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı 
Özcan YILMAZ - İdari İşlerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı 

Emre HASRET - Eylem ve Etkinlerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı 
Yakup BAYRAM - Muhtarlardan Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı 

HELAL OLSUN SANA BAŞKAN
Arsin Belediye Başkanı Sait Gürsoy çok ilginç bir uygulamaya imza attı..

Ağır kış şartlarında aç kalan bir sokak kedisini makamına aldı.. Ve makamında bakıyor..

Zaman zaman başkanın makam masasına da gelen sevimli kedi ile yakından ilgilenen Gürsoy bu özelliği ile taktir toplarken hayvan severler de Başkan Gürsoy’un bu uygulamasını taktirle karşılıyor..

Sait Gürsoy, sevimli kedinin artık belediye tarafından koruma altına alınacağını, belediye personeli gibi de değerlendirileceğini belirtti..

ARTIK BİLGİ NOTLARIDA TEKNOLOJİYE UYDU… 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi çağın gerektirdiği nimetlerden fazlasıyla faydalandığını söyleyebiliriz. Mesela artık ihaleler elektronik ortamda yapılırken, işe alım başvuruları da yine internet üzerinden alınıyor. 


Mecliste gördüğümüz bir yenilikte artık Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis Üyelerinin, il ile ilgili bir soru sorduğunda ilgili Daire Başkanı veya yetkilisi konuyla ilgili bilgileri anında Başkan Zorluoğlu’nun tabletine veya telefonuna bilgi notu olarak gönderiyor.


Eskiden bu konuyla ilgili daha çok başkana bilgi notu yazılı olarak verilirdi ancak şimdi öyle değil, dedik ya çağın nimetlerinden faydalanıyor. 


Zaten Başkan Zorluoğlu’nun teknolojiye ve yeniliklere ilgili sosyal medyadan da belli oluyor.

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin sosyal medya hesabı yeni dönemde büyük bir atılım yaparak bir çok kişinin ilgisini de çekmiş durumda. 


Öyle ki vatandaşlar artık sorunlarını direk büyükşehir belediyesine bu sosyal medya hesabından aktarıyor ve sorun yapıldığında hesaptan yeniden vatandaşa geri dönüş yapılıyor…