DÜNYA TRABZON’U KONUŞUYOR

Şehrimizin takımı Trabzonsporumuzun 8. şampiyonluk kupasını garantilediği Antalya Maçı sonrası stadyumdaki coşkunun kat be kat fazlası şehir meydanında ve millet bahçesinde Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Ortahisar Belediyesi’nin destek verdiği 100 bini aşkın kişinin aynı anda sabahlara kadar eğlenip bir kişinin bile burnunun kanamadığı muhteşem organizasyonlar dünya basınına büyük yankı uyandırdı.

Başkan Zorluoğlu’na yurt içi ve yurt dışından çok sayıda tebrik telefonu geldi. Bakanların tümü muhalefetten bile çok sayıda isim muhteşem organizasyona şapka çıkardı..

Türkiye ve dünya medyasının yanı sıra FIFA ve benzeri uluslarası spor ve futbol kuruluşlarının, dünyaca ünlü basın kuruluşlarının ünlü iş adamlarının spor yorumcularının ve tanınmış sanatçıların sosyal medya sayfalarında stadyumdaki coşkudan çok meydandaki muhteşem görüntülere övgüler yağdırıldı. Hatta ‘Keşke stadyum içinde de böyle bir organizasyon tertip edilseydi’ diyenler oldu.

Meydan’daki muhteşem şölen, lazer gösterileri, ışık gösterileri, havai fişek gösterileri konserler, DJ performans, etkinliğindeki ses düzeni ile taraftarın telefonlarının ışıklarıyla sağladığı uyum birçok yorumcuya ‘Trabzon’da böyle bir profesyonel etkinliği hangi sistemlerle hangi ulusal firma yaptı’ diyenler oldu.

Trabzon’daki kutlamayı dünyanın en büyük açık hava diskosuna benzetenlerde de oldu dünyanın en büyük tekno partisine de.

Turizm sezonu öncesi tüm dünyaya Belki milyonlarca liraya yapılamayacak bir tanıtım gerçekleştirildi. Trabzonspor gibi büyük bir takımınız olunca ve bu büyüklüğe yakışır da kutlamalar gerçekleşince bu güzel olumlu tepkilere övgülere şaşırmamak gerekiyor.

Bu vesileyle başta şampiyon takımımıza teknik heyete başkan ve yönetimi ile dünyanın gözünü Trabzon’a çeviren Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür az gelir diyoruz.

Bu etkinliklerin turizm sezonu başında arttırılarak devam etmesini ümit ediyoruz.

BİR ALKIŞ DA O FİRMAYA GELSİN

Derler ya yiğidi öldür hakkını yeme.

Bu organizasyonların düzenlenmesinde emeği çok olan bir isimden de bahsetmek isteriz. Sosyal medyada çok soruldu ‘Organizasyonu hangi firma yaptı diye.

Firmayı merak edenlere açıklayalım Trabzon’da birileri beğenmeyip iş vermekten çekinip işleri İstanbul’a paslayanlar da doğru bir gün gün yüzüne çıkar derler ya. İşte Büyükşehir Belediyesi de işi ehline Ekol Event Organizasyon firmasına verdi.

Organizasyon hazırlığında dev hoparlörlerin altında kan ter içinde gördüğümüz Firma sahibi Cengiz Çiftçi de bir Trabzon Markası olarak takdiri hak ediyor.  

Hiçbir fedakarlıktan kaçınmayarak hiç öyle afaki şeyler de istemeyerek 2 gün boyunca uyumadan hoparlörleri sırtlayarak ekranları taşıyarak dünyaya muhteşem bir görsel şölen büyük bir açık hava partisi izletip Trabzon’un Trabzonspor’un kendi şehrinde nasıl coştuğunu istediğinde neler yapabileceğini herkese gösterdi.

Belediyeler, valilik ve kulübün de maç yayını jesti ile dünyaya bizi en güzel en profesyonel şekilde tanıtmak adına gerçekleşen organizasyonda emeği geçen herkese ve özelliklede şehrim deyip hiçbir fedakarlıktan kaçırmayarak yetki aldığı belediyelerin yüzünü kara çıkarmayan Ekol Event Organizasyon firması sahibi Cengiz Çiftçiyi’de alkışlıyoruz.

Marifet iltifata tabidir. Yolun açık olsun.

EFSANENİN BABASI KONUŞTU

Trabzonspor’un kuşkusuz efsane başkanıdır Şamil Ekinci.. O’nun başkanlığı döneminde bütün kupaları aldık.

Lig şampiyonluğu, Kıbrıs Barış Kupası, Türkiye Kupası, Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı kupaları.. Ve yığınla özel kupa..

Şamil Ekinci, bu kulübün tarihinde hamurunda, her yerinde vardı. Öyle ki futbolda sponsorluğun bilinmediği yıllarda Şamil Ekinci çoluk çocuğunun rızkını Trabzonspor’un emrine vermiştir.

Şimdilerde Bodrum’da sakin bir hayat yaşayan Ekinci, çocukları ve torunları ile Trabzonspor’u uzaklardan takip ediyor.. Ekinci kısa bir mesaj ile son şampiyonlukla ilgili bir mesaj yayınladı.

Mesajı verdiği yerde arka plandaki fotoğraf ise dikkat çekici.. Takımın ilk şampiyonluğunun fotoğrafı.. Şamil Ekinci, kısa ve öz konuştu. Seni seviyoruz, efsanenin en baba efsane başkanı. İyi ki varsın.

VE STRESİNİ YAYLADA ATACAK

Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı takımına iki gün izin verdi.

Bugün de izinli olan takım yarın hazırlıklarına başlayacak.. Avcı  iki günlük izinde İstanbul’a gitti.

O da stresten uzak bir zaman geçirdi..

Abdullah Avcı, sezon bittiğinde Trabzon yaylalarında kısa bir tatil yapacak. Bunun için birkaç yaylayı programına aldı.

Karadeniz Yaylalarında stresini atacak olan Avcı, ailesi ve çocukları ile yayla keyfi yaşayacak.

Bu arada Trabzonspor’da bu bayram bayramlaşma olmayacak.

Hem takımın izinli olması hem de yine de pandemi tedbirleri nedeni ile böyle bir karar alındı.

SAHAYA GİRENLER VE BİR AYRINTI

Trabzonspor’un şampiyonluğu garantilediği maçta, sahaya giren taraftarlarla ilgili olarak yığınla yorum yapılıyor.

Sahada toplumun her kesiminden insan vardı.

Bilim insanından iş adamına, bürokratından gençlere, öğrencisinden öğretmenine.. Sahada olmayan yoktu. Her meslek grubundan insan vardı…

Şimdi bir ayrıntıya dikkat çekelim.

Sahaya çim zemine giren her 10 taraftarın 8’inin ayağında spor ayakkabısı vardı.

Yani, çimlere zarar verilmemesi için taraftar böyle bir sorumlulukla sahaya indi.

İşte saha içinde çekilen iki fotoğraf ve spor ayakkabıları..

Böyle taraftara da helal olsunu demekten başka bir şey gelmiyor aklımıza.. Helal olsun böyle sorumluluğa.

PATIR PATIR REZERVASYONLAR GELİYOR

Ve Uzungöl’e Suudi Arabistan’dan deyim yerindeyse patır patır rezervasyonlar yapılmaya başlandı.

Bölgede otelcilik yapan dostları dünden bu yana arıyoruz.

Rezervasyonların başladığını belirttiler. Hem de hiç tahmin etmedikleri yoğunlukta.

Trabzon’daki her türlü yıldızlı otellerde de rezervasyonlar yapılıyor.

Trabzon bütün birimleri ile bu yılki turizm sezonuna hazırlıklı olmalı.

Özellikle Temmuz Ağustos ayları ile ilgili rezervasyonlarda patlama var.

Şehir bu aylarda bayağı kalabalık olacak.

Öte yandan Suudi Arabistan Türkiye’ye tatile gidecek yurttaşlarına faizsiz kredi de vereceğini duyurdu.