İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu, Kurban Bayramı nedeniyle bir bayram mesajı yayınladı. Bakan Soylu'nun mesajı şöyledir:

 "BU MİLLETE HUZUR VE MUTLULUK YARAŞIR"
"İnsanlığın barışa, merhamete, huzura en fazla ihtiyaç duyduğu bir dönemde, Kurban Bayramı'nın manevi atmosferine girmiş bulunuyoruz. Temel felsefesi, "insana yardım" olan bu bayramdan alacağımız güç ve ilhamla, inşallah hem ülkemizde, hem İslam alemi hem de bütün dünyada daha mutlu, hak ve adaletle yönetilen, şiddetin son bulduğu bir geleceği inşa etmek mümkün olacaktır. 

Özellikle ülkemizde, devlet ve milletin bütün unsurları,  toplumun her kesimi, sosyal statü veya etnik köken farkı gözetmeksizin Kurban Bayramı'nın o eşsiz kardeşlik ve yardım  iklimde buluşacak ve bu vatan toprakları üzerinde birarada, barış ve huzur içinde yaşıyor olabilmenin kıymetini yeniden idrak etmemiz mümkün olacaktır. Olması gereken de budur. Çünkü bu millete, huzur ve mutluluk yaraşır.

Bayram süresince, gerek terör eylemleri gerekse trafik kazaları sebebiyle bayram sevincimizin ve huzurumuzun kaçmaması güvenli mutlu ve bayram tadında bir bayram geçirmeniz için bakanlığımız gereken bütün tedbirleri almıştır ve almaya da devam etmektedir

Bu itibarla, başta şehit yakınlarımız, gazilerimiz ve onların aileleri olmak üzere yüce milletimizin Kurban Bayramı'nı en içten dileklerimle tebrik ediyor, bu topraklar üzerinde, şanlı bayrağımızın altında yaşayan herkes için sağlık, mutluluk ve bereket vesilesi olmasını diliyorum."