CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Barışı seviyoruz. Barışı sevdiğimiz çocuklarımıza Barış ismini verdiğimizden belli. Bütün inançların ortak alanıdır aslında ama barışı bozan yine biziz. O zaman yapmamız gereken şey; barışı sağlamak için çaba sarf etmektir” dedi.
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Maslak TİM’de "6’ncı Sarıyer Uluslararası Barışa Çağrı Festivali’ne katıldı. Festivale CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, Sarıyer Belediye Başkanı Şürkü Genç, Tuncay Özkan ile kızı Nazlıcan Özkan, milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kılıçdaroğlu’nun salona gelmesinin ardından sahnede yöresel gösteriler sunuldu. Daha sonra 1 Eylül Dünya Barış Günü’ nedeniyle Sarıyerli başkanlar “barış ve kardeşlik” mesajları verdi. Tiyatrocu Fırat Tanış ve Nefise Karatay’ın sunuculuğunu yaptığı barış festivalinde Mazlum Çimen ve İstanbul Milletvekili Şafak Pavey’i davet ederek Edip Akbayram’ın “Öyle Ağırım ki Kendime” türküsünü söyledi. Büyük alkış alan ikili düetin ardından hep birlikte “Barış Güvercini” türküsünü seslendirildi. Katılımcılar, barışın istikrarı ve her tarafa yayılması için hep birlikte ıslık çaldılar.

"BARIŞI BOZAN YİNE BİZİZ"
“Barış Sevgi Kardeşlik Birleştirmektir” sloganları eşliğinde konuşmasına başlayan Kemal Kılıçdaroğlu, “Barışı seviyoruz. Barışı sevdiğimiz çocuklarımıza Barış ismini verdiğimizden belli. Bütün inançların ortak alanıdır aslında ama barışı bozan yine biziz. O zaman yapmamız gereken şey; barışı sağlamak için çaba sarf etmektir” diye konuştu.
Siyasetin acımasız bir alan olduğunu sürekli olarak tekrarlayan Kılıçdaroğlu, “Siyaset İnsanları bölen, ayrıştıran bir alan olabiliyor. Ama siyaset barışı sağlayan bir alan da olabilir. Biz barıştan yana politika güden ve bunu sağlayan bir gelenekten geliyoruz. Bu geleneği hep birlikte yaygınlaştırmak zorundayız” dedi.
“İnsanımız çok güzel, politikalarımız da çok güzel emin olan kötü olan politikacılardır” diyen Kılıçdaroğlu, bireylerin barıştan, dostluktan, türkülerden yana tavır alırlarsa sadece Türkiye’nin değil, bütün dünyada barışın sağlanabilineceğini belirtti.
(İHA)