BOLU (AA) - Bolu'da kış mevsimin yaklaşmasıyla birlikte 112 Acil yardım ekipleri, kış şartları ile mücadele edecekleri araçların bakım ve onarım çalışmalarını yaptı.

Borozanlar Mahallesinde İl Sağlık Müdürlüğünün araç park alanında bulunan paletli ve arazi aracı şeklinde olan ambulanslar ekipler tarafından tek tek kontrol edilerek, bakım ve onarım çalışmaları yapılarak kış hazırlıklarını tamamladı.

Bolu İl Sağlık Müdür yardımcısı Cantürk Eyüp Kocalar, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Bolu'da kış döneminin başlamak üzere olduğunu belirterek, "Bolu ili coğrafik şartlar nedeniyle ağır kış şartlarının yaşandığı ve karla mücadelenin yoğun olduğu illerden bir tanesi. Biz Bolu İl sağlık Müdürlüğü olarak, kış şartlarında hasta ve yaralılarımıza müdahale edebilmek için dört çeker ambulanslarımız ve özellikle zor çalışma şartlarında kullanılacak olan kar paletli ambulanslarımızı kış şartlarına hazırladık. Bunların bakım ve techizatlarını elden geçirip, her an göreve çıkacak şekile geitrdik." diye konuştu.

Kar paletli ambulanslarla 2016 yılında 11 vakaya ulaşıldığını ifade eden Kocalar, "Dört çeker ambulanslarımız ile 56 vakaya müdahale edilmiştir. 2017 yılında paletli ambulasın ile 14 vakaya, 65 vakayada paletsiz araçlarımızla da kış şartlarında müdahale edildi." şeklinde konuştu.

Kocalar, kar paletli ambulans ile 40 santimetrenin üzerinde olan noktalara kadar müdahale edildiğini, hastalara ulaşıldığını, ambulansların arazi aracı olmasının yoğun bakım şartlarının olmadığını göstermediğini, bu ambulanslarda yoğun bakım şartlarının bulunduğunu, normal bir ambulansta bulunan tüm techizat ve ekipmanlara sahip olduğunu söyledi.