Bu sorunda meme dokusu şişer ve erkeklerde bu duruma bağlı olarak estetik açıdan tercih edilmeyen bir görünüm oluşur.  Jinekomasti izmir şehrinde erkeklerde meme büyümesi sorunu adı ile de bilinen bu hastalık, illa her iki göğsü etkileyecek diye bir durum da yoktur. İzmir’de estetik cerrahı olan Prof.Dr. Ufuk Bilkay, jinekomasti hastalığının veya sorunun tek bir göğsü etkilemesi gibi bir ihtimal de bulunmadığını söylemektedir. Ergenlik döneminde obezite sorunu olan çocuklarda jinekomasti hormonal değişikliklerin bir ürünü olarak da ortaya çıkabilir. Bu çocuklar meme büyümesi sorunları nedeniyle daha az özgüvenli olurlar.

Bununla birlikte İzmir’de jinekomasti olan erkekler genelde sağlık açısından bir sorun hissetmezler. Sorun daha çok görünümleri ile alakalıdır. Bu noktada estetik ameliyatın iyi bir seçenek olarak erkeklerin karşısına çıktığını söyleyebiliriz. Düzenli beslenme, düzenli spor yapma gibi aktiviteler sorunun geçmesini sağlayabilir. Kilo sorunu olmaya erkeklerde ise jinekomastinin bir dönem vücutlarında yer alması fakat bir dönem sonra geçmesi de söz konusudur.  

Jinekomastinin Belirtileri Nelerdir?

Göğüste meydana gelen gözle görülür büyümeler erkeklerde meme büyüme sorunun en temel belirtisidir. Göğüslerde şişme gibi bir etki oluşabileceği gibi ayrıca göğüste hassasiyette oluşabilmektedir. Bu belirtileri genelde devam eden süreçte meme uçlarından meydana gelen akıntılar takip eder. Akıntı tek bir göğüsten gerçekleşebileceği gibi her iki göğüsten de olabilir.

Meme Büyümesinde Kullanılabilecek İlaçlar Nelerdir?

Neyse ki çoğu meme büyüme sorunu tedavisiz bir şekilde zamanla gerileme gösterir. Eğer bu soruna yol açan başka bir hastalık varsa bu hastalığın tespit edilmesi ve tedavi esilmesi meme büyümesinin de gerilemesini sağlar. Jinekomastiye en yaygın şekilde yol açan hastalıklar arasında hipogonadizm, dengesiz beslenme ve siroz hastalıkları gösterilebilir. Eğer jinekomasti izmir ilinde hastalığa neden olabilecek ilaçlar kullanıyorsanız bu durumda Prof. Dr. Ufuk Bilkay gibi estetik cerrahı olan doktorunuz operasyon seçeneğini değerlendirmeden önce bu ilaçların kullanımını durdurabilir.

Meme büyümesi sorununa yol açabilen bir sorununuz olmadığı tespit edilmesi durumunda ise doktorunuz sizi düzenli olarak kontrole alacaktır. Bu kontroller 3 aylık veya 6 aylık sürelerle gerçekleştirilebilir. Bu noktada sağlıklı beslenmeniz ve spor yapmanız iki yıl gibi bir sürede sorunun ortadan kalkmasını sağlayabilir. Eğer göğüslerden sıvı gelmesi ve ağrı gibi sorunların devam etmesi söz konusuysa bu durumda estetik operasyon seçeneği değerlendirilebilir.

Meme Küçültme Estetik Ameliyatı Nasıl Uygulanır?

Meme küçültme ameliyatlarında uygulanan iki farklı yöntem vardır. Bunlardan liposakşın yöntemi ve, bez dokunun alınması yöntemidir. Liposakşın bildiğiniz gibi yağ alma yöntemlerinden birisidir. Ağrısız acısız bir şekilde vücudun her bölgesinden yağ alınması söz konusudur. Bu yöntemin meme küçültme operasyonları olan jinekomasti izmir yöntemlerinde de uygulandığını söyleyebiliriz. Bu noktada liposakşın uzmanı bir doktoru tercih etmenizde de fayda vardır. Bu yöntemde doktorunuzun tercihine bağlı genel anestezi veya lokal anestezi kullanılması ve çok küçük bir iğne ile vücudunuzdan yağların çekilmesi söz konusudur.

Doku alma yönteminde ise şiddetli hastalığı olan kişilerin meme küçültme işlemleri gerçekleştirilir. Meme bölgesinde sarkık deri olması durumunda da doku alma yönteminin tercihi söz konusudur. Tek başına yağ alma seçeneği yeterli olmaması durumunda, büyük miktarda dokunun göğüs bölgesinden atılmasına gerek olduğunda bu yöntem uygulanır.

Meme küçültme estetikleri sayesinde göğüs bölgesi konusunda mutsuz olan İzmir’li erkekler daha kendilerine güvenli bir yaşam sürdürmeye devam edebilirler. Bazı aşırı kilo alma ve kilo verme durumlarında da göğüs bölgesinden en azından liposakşın ile yağ alımına ihtiyaç duyulabilmektedir.

Daha fazla bilgi için http://estetiks.net sitesini ziyaret edebilirsiniz.