Özellikle bayanlarda hamilelik sonrasında sıkça meydana gelen bu durum kadın ve erkeklerde aşırı kilo kaybı durumlarında da meydana gelir. Estetik cerrahı uygulamaların başında gelen karın germe ameliyatları ile düzgün Ve pürüzsüz bir cilde sahip olmak mümkün hale gelir. Karın bölgesindeki çatlaklar bu uygulama sayesinde yok edilmiş olurlar.

Op. Dr. Ekrem Keskin Kimdir?

 Op. Dr. Ekrem Keskin

PLASTİK CERRAHİ UZMANI

Op. Dr. Ekrem Keskin 1986 yılında İstanbul’da doğdu. 2010 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde eğitimini tamamlayarak Tıp Doktoru ünvanını aldı. Aynı tarihte Tıpta Uzmanlık Sınavında (TUS) tercihini plastik cerrahi bölümünden yana yaptı. Sınavda dereceye girip, Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi bölümünü kazandı.

Uzmanlık eğitimi döneminde eğitim sürecinin bir bölümünde 2016 yılında  Cleveland Clinic Plastik ve Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Cleveland,OHIO-ABD’de James Zins, MD ve Raffi Gurunluoglu, MD denetimi altında burun,yüz estetiği ve meme estetiği üzerine eğitim aldı. 5 yıl süren Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi eğitimi sonrası ihtisasını tamamlayarak Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı oldu.

Op. Dr. Ekrem Keskin, halen Haydarpaşa Sultan Abdülhamit Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Uzman doktorluk görevinin ardından Kadıköy’deki özel muayenesinde muayane yapmakta ve ameliyatını Medicana Hastanesi ve Acıbadem Hastanelerinde yapmaya devam etmektedir.

Karın Germe Estetiği Nedir?

Tıpta abdominoplasti olarak tanımlanan karın germe ameliyatı estetik cerrahi bir operasyon olup kadınlar başta olmak üzere birçok kişinin güvenle uyguladığı ameliyattır. Spor ve diyet gibi yöntemler sarkmış olan göbek kısmındaki derinin tekrar gergin hale gelmesi için yeterli olmayabilir. Aşırı kilo kaybı durumlarında ve hamilelik sonrasında karın ve göbek bölgesinde kaslar ve deri tekrar eski haline gelemediği için karın germe ameliyatı ile tekrar ilk haline getirilir. Karındaki bağ dokusu gevşediği için doğal olarak çatlaklar meydana gelir ancak bu ameliyat ile bunları da ortadan kaldırmak mümkün hale gelir.

Karın Germe Hangi Durumlarda Yapılır?

Karın germe ameliyatı özellikle ikinci ve üçüncü hamilelik yaşayan bayanlarda, 10 kilodan fazla kilo kaybı yaşayan kişilerde alt karın bölgesinde deri sarkmaları meydana geleceği için bu ameliyat ile Bu sorundan kurtulmak mümkün hale gelir. Bu uygulama sayesinde karın kasları daha sağlam hale gelerek bağ dokusunun güçlenmesi sağlanır.

Karın Germe yöntemleri nelerdir?

Karın germe yöntemleri ameliyatsız ve ameliyat ile olacak şekilde yapılır. Kesi ve ameliyat izi oluşmasını istemeyen iyileşme sürecinden çekilen kişilerde ameliyatsız olarak lazer yöntemleri kullanılarak ciltteki kolajen üretimi tetiklenir. Ameliyat ile karın germe uygulamaları fazla derinin alınması ve fazla yağların alınması şeklinde yapılır.

Liposuction Öncesi Hazırlık Detayları Nelerdir?

Liposuction uygulaması yaptıracak olan kişilerin öncelikle doktor seçimini titizlikle yapmalıdır. Tecrübeli ve bilgi birikimi noktasında yeterli düzeyde olan uzman cerrahlar ameliyatın başarılı geçmesi noktasında ipuçları verir. Liposuction diyet, spor ve egzersiz gibi farklı zayıflama yöntemlerinin sonuçsuz kalması durumlarında yapılır. Yağ aldırma işleme olarak bilinen liposuction yanlış beslenme davranışları sonucunda bölgesel olarak meydana gelen yağlanmalardır. Yağlanmanın meydana geldiği göbek, basın, kalça, bacak karın, gıdı gibi bölgelerine cerrahi olarak yapılır. Uygulanacak teknikler, cerrahi uygulama için gerekli teknikler yapıldıktan sonra uygulama aşamasına geçilir.

Liposuction Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?

Bölgesel yağ aldırma uygulaması olan liposuction ameliyatı sonrasında Bu uygulamayı yapan kişiler beslenme alışkanlıklarına dikkat etmesi gerekir. Tekrar yalan mı oluşmaması adına tatlı, şekerli, hamur ağırlıklı beslenme yerine protein, tahıl ve az yağ içerecek şekilde beslenme alışkanlığı kazanmalıdır. Özellikle protein ihtiyacı için baklagil ve tahıl ürünü tercih etmek yağ oluşmasını minimize edecektir. 

Liposuction Nasıl Yapılır?

Liposuction vücudumuzda meydana gelen bölgesel yağlanmalara karşı vakumlu veya özel enjektörler kullanılarak vücuttan yağların uzaklaştırılması ameliyatıdır. Bu uygulama zayıflama ameliyatı kesinlikle değildir. 

Fazla bölgesel yağlanmalara bağlı olarak oluşan şekil bozukluklarının düzeltilmesi ameliyatıdır. İnatçı yağlanma olarak adlandırılan fiziksel aktiviteler ile ortadan kaldırılamayan bölgelerdeki yağların alınmasıdır. 

Yalana meydana gelen bölgeye özel sıvılar enjekte edildikten sonra bu bölgeler şişirilerek kesirler oluşturur bu keselerden kanül denilen metal borular aracılığı ile yağlar vakumlanarak alınır. Yağ dokuları ultrason dalgaları yardımıyla parçalandıktan sonra vakumlanarak alınır.

Liposuction Kimler Olmalı?

Liposuction aşırı kilolu kişilerde kilo vermek amacıyla yapılan cerrahi bir uygulama olmadığı için bölgesel yağlanma oluşan kişilerde yapılar. Aşırı kilolar verildikten kalan yağ kitlesinin alınması için yapılır. Vücut kitle indeksi 30’un altında olan kişiler için uygundur.

Liposuction Fiyatları

1 ila 3 saat arasında değişen sürelerde gerçekleştirilen liposuction uygulaması lokal veya genel anestezi ile gerçekleştirilir. Liposuction fiyatları alınacak olan yağ öbeklerinin büyüklüğü göz önünde bulundurularak belirlenir. Ayrıca uygulamayı yapacak olan hekim ve uygulama merkezine bağlı olarak liposuction fiyatları değişkenlik gösterir. Bazı durumlarda liposuction uygulanacak bölge sayısı birden fazla olabileceği için doğal olarak liposuction fiyatları da buna göre belirlenir.