Oldukça zorlu ve uzun bir süreç gerektiren tez yazımında çoğu öğrenci profesyonel tez yazdırma tercihinde bulunur ve bu nedenle doğal olarak tez yazdırma fiyatları hakkında araştırmaya gidilir. Çoğu kez bütçe de sınırlı olduğu için öğrenciler en uygun fiyatlı hizmetlere yönelir.

Tez Hazırlama Fiyatları Neye Göre Değişir?

Tez hazırlama fiyatları hakkında bilgi edinmenin en kolay yolu internetten araştırma yapmaktır. Fakat araştırmalarınız neticesinde büyük oranda net bir fiyat göremezsiniz. Bunun nedeni tez hazırlama fiyatlarının pek çok etkene göre değişmesidir. Bunları şöyle sıralayabiliriz:

  • Tezin konusu: Tez konusu bölümlere ve anabilim dallarına göre değişir. Tez konusu danışman öğretim üyesi ve öğrenci tarafından belirlenir. Her konunun kaynak araştırması, zorluk seviyesi, kapsamı farklı olduğu için fiyatlandırması da farklıdır. Bu nedenle tez hazırlama fiyatları belirlenirken konu dikkate alınır.
  • Tezin sayfa sayısı: Danışman öğretim üyeleri çoğu kez konuya göre öğrencilere minimum ve maksimum sayfalar belirlerler. Sayfa sayısı arttıkça tez hazırlamaya ayrılacak zaman da artacağından fiyatlandırmada etkilidir.
  • Öğrencinin okulu: Her okulun tez yazım kılavuzları ve kriterleri farklıdır. Detaylar arttıkça verilecek emek ve harcanacak zaman artmakta, bu da öğrencilerin okullarına göre fiyatların değişmesine neden olmaktadır.
  • Öğrencinin programı: Tez önlisans, lisans, yüksek lisans, doktora tezi hazırlama gibi farklı programlarda olabilmektedir. Doktoraya doğru öğrencilerden beklenti daha fazla olmakta, akademik derinlik ve hassasiyet artmaktadır. Bu yüzden de tezin hangi öğrencilik programına hazırlanacağı fiyatları değiştirmektedir.
  • Süre: Tezler savunma tarihlerine hazır edilmelidir. Süre ne kadar az ise o kadar yoğun çalışılması gerekir ve aciliyet arttıkça fiyatlar da değişebilir.