Türkiye’de ilki başararak şekersiz rakı üretimi ile büyük rağbet gören Türkiye’nin yüzde yüz yerli sermaye ile kurulu markası Anadolu Rakı ilklerin peşinde koşmaya devam ediyor.

Piyasa çıktığı günden bu yana büyük rağbet gören ve pazar payını her geçen gün yükselten Anadolu Rakı’nın şekersiz rakı üretimini üniversiteler tescilledi yargı onayladı Türkiye’de alkol piyasasının merak ettiği ‘Şekersiz rakı olur mu? İddiasına üniversiteler son noktayı koydu ve şekersiz rakı olur dedi.

Konuyla ilgili basına yansıyan haberlerde Türkiye’nin yüzde yüz yerli sermaye ile kurulan firması Anadolu Rakı’nın piyasaya sürdüğü  şekersiz rakısı, rakip firmalarda rahatsızlık yaratmış, konu yargıya taşınmış ve yargıda şekersiz rakının yapılabileceği hükmünü vermişti. 

Bu süre zarfında Tarım Bakanlığı Anadolu Rakı’yı Türkiye’nin tek yetkili laboratuarı Çukurova Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü laboratuarına tahlile gönderildi. Numunelerde yapılan tahlil sonuçları labaratuvarlarda incelenip netleşti. Yapılan tüm tahlillerde  Anadolu Rakı’da hiçbir şeker ve türevlerine rastlanmadığı açıklandı. 


TRABZON FİRMASI BÜYÜYOR 
Öte yandan bir Trabzon firması olan Anadolu Türkiye’de şekersiz rakı ile birlikte ilk boğma rakıyı da üreterek pazara sundu. 

 BOĞMA RAKI ‘DA ARTIK YÜZDE YÜZ HİJYEN

 Herkes tarafından bilinen ve sağlıksız ortamlarda üretildiği algısı nedeniyle kafalarda soru işareti bırakan Boğma rakıda ilk kez Anadolu Rakı markasıyla fabrikasyon üretimi gerçekleştirildi.

Tamamen kuru üzümlerden şekersiz ve 47 derece alkol ile pazarda yeni bir trend oluşturan boğma rakı tarım bakanlığının onayladığı üretim tesislerinde üretilerek pazarda Anadolu Rakı markasıyla yerini aldı.

 TRABZON’DAN DÜNYAYA İHRACAT 

Anadolu Rakı kısa sürede Türkiye sınırlarını da aştı. Sadece Türkiye’de değil dünyanın birçok ülkesinde de Anadolu rakı boğma rakı ve şekersiz rakı olarak ihraç edilmeye başlandı.

Avrupa’da Gümrük kapılarında, komşu ülkelerde Yunanistan Dahil olmak üzere 2015 yılının ikinci yarısında Anadolu Rakı ürünlerinin satışına başlanacaktır.