Anıl Uzun, Ocak ayında Adana'da yeni bir fotoğraf galerisi açılışına katılacak ve sanat galerilerinin geleceğini ve pandeminin fotoğraf dünyasını nasıl etkilediğini anlatacak.

Mimar ve fotoğrafçı olan Anıl Uzun İstanbul doğumludur. 1990'dan beri fotoğraf çekmekte ve 1994'ten beri mimarlık mesleğini icra etmektedir. New York, Kanada ve Avusturya'da yaşamıştır.

Fotoğraf galerisi Türkiye'nin güney kesiminde bulunan az sayıdaki galeriden biri olacak. Yerli halkın sanata ve fotoğrafa daha fazla ilgi duyması için açılan galerinin aslında daha erken bir zaman için planlanan açılış töreni pandemi nedeniyle ertelenmiştir. 

Galeri sahibi, salgının sanatı ve kültürü en olumsuz şekilde etkilediğini belirtti. “Mart ayından beri sanat galerileri maddi olarak ayakta kalamıyor. Sanatçılar da öyle. Adana'daki sanat galerisi, bağımsız sanatçıların işlerini sergileyebilecekleri ve gelir elde edebilecekleri güvenli bir yer olmayı hedefliyor.” dedi. 

Anıl Uzun, “Galerideki her sanat eseri, yerel sanatçıların eserleri olacak, modern dünyaya bir protesto olacak ve sanatçılara alan açacak. Sanat eserleri, sanatçılara destek olmak isteyenler için satışta olacak” dedi.

Pop-up satışı açık fiyatlı olacak, destek olmak isteyenler destek miktarını kendileri belirleyecek ve tüm gelir ihtiyacı olan sanatçılara bağışlanacak.

Sanat galerisi Ziya Paşa Caddesi'nde yer alacak. Ve açılış 10 Ocak'ta olacak.

Anıl Uzun, “Zor zamanlardan geçiyoruz ve Adana'daki galeri, bağımsız sanatçıların işlerini göstermeleri ve gelir elde etmeleri için bir alan yaratıyor. Sanatçıları desteklemek zorunda olduğumuzu düşünüyorum. Herkes, sanatı deneyimlemek ve toplumunu desteklemek için açılışa davetlidir." şeklinde konuştu.