Yenileyici bakım, hasarlı dokuyu iyileştirme, yaraları onarma ve yara izlerinden kurtulma sürecidir. Yoğun yenileyici serum, yoğun yenileyici krem, yoğun yenileyici maske gibi çeşitli ürünlerle yapılabilir.

Yoğun yenileyici bakım, cildin tüm farklı katmanlarını gençleştirmenin bir yoludur. Yoğun yenileyici kremler tipik olarak yüz, boyun, eller, dekolte ve kuruluğa eğilimli diğer alanlarda kullanılır. Ayrıca çatlaklar ve yara izleri üzerinde kullanılırlar.

Yoğun yenileyici bakım, topikal ilaçlar kullanan ve tedavileri daha hızlı sunmak için yenilikçi teknoloji kullanan bir tür akne tedavisidir.

Yoğun yenileyici bakım, cildin aşırı uyarılmasını önleyerek akne ile ilişkili kızarıklık, iltihaplanma ve tahrişi azaltmaya yardımcı olur. Ayrıca retinoidler, alfa hidroksi asitler ve kükürt gibi bileşenler içerir.

Bu tür tedavinin arkasındaki teknoloji, kremin cildin derinliklerine nüfuz etmesine yardımcı olan küçük kabarcıklar üreten dinamik piezoelektrik kullanır. Bu, yüzeydeki ölü hücreleri zarar vermeden temizlerken cildinizi nemlendirmeye ve iyileştirmeye yardımcı olur.

Egzaması olan kişiler için bu tür kremler ve maskeler cildi yatıştırmanın ve herhangi bir kaşıntı veya rahatsızlığı gidermenin bir yolunu sağlar.

Yoğun Yenileyici Bakım ürünleri, egzamadan muzdarip insanlar için yepyeni bir rahatlama düzeyi sunar. Bu ürünler cildi içeriden canlandırarak sağlıklı durumuna geri kazandırmaya yardımcı olur.

Yoğun yenileyici bakımın faydaları arasında yara izlerini azaltmaya ve kırışıklıkları yumuşatmaya yardımcı olabilecek kolajen üretiminde artış, daha sağlıklı saç, cilt ve cilt ile yardımcı olan kan akışının düzenlenmesi yer alır.

Yoğun yenileyici bakım, rahatsızlığınızın tedavisi değildir ancak ortalama 3 hafta içinde cildinizin daha iyi görünmesine ve daha yumuşak hissetmesine yardımcı olabilir. Bu, sürecin kısa, hızlı ve oldukça etkili olduğu anlamına gelir.

Bazı insanlar yoğun yenileyici bakımın akne, yağlı lekeler veya kuruluk gibi ciddi yan etkilere neden olabileceğinden korkar. Bununla birlikte, çoğu yan etki hafiftir ve her yoğun tedavi seansından sonra kremler veya maskeler kullanmak gibi uygun bakım sonrası adımlar ile yönetilebilir.

Yoğun yenileyici cilt bakım kremleri için ise myepique, sephora ve kiehls gibi markalar tercih edilebilir.