Kilo vermeye karar verdiyseniz yapacağınız ilk şey kendinize uygun bir diyet programı seçmek olmalıdır. Birçok kişi zayıflama süreci boyunca birden fazla diyet programını denemiştir. Denediğiniz diyet programlarından sonuç alamadıysanız bunun motivasyonunuzu bozmasına izin vermemelisiniz. Kalıcı bir şekilde kilo verebilmek için sağlıklı diyet programlarını tercih etmekte fayda vardır. Eğer şimdiye kadar yaptığınız diyetlerden verimli sonuç alamadıysanız kendinize en uygun diyet programını seçerek yola koyulabilirsiniz. Bir diyet programı, kişiye özel olarak hazırlandığında başarıya ulaştırır. Bu açıdan siz de diyet listesi araştırırken yapamayacağınız ya da sizin yaşam tarzınıza uymayan listeleri uygulamamalısınız.

En İyi Diyet Programları

İşte hızlı ve sağlıklı zayıflayacağınız en iyi ve başarılı diyet listeleri ve diyet programları!

Aristo Diyeti

Sağlıklı diyet programı dendiğinde akla ilk gelenlerden biri Aristo diyetidir. Aristo diyeti kısa süreli bir diyet programı değildir. Yaşamınızı değiştirecek beslenme alışkanlıkları kazandırır. Bu sayede hızlı ve kalıcı kilo vermenizi sağlar. Eğer hayalinizdeki kiloya düşmek istiyorsanız bu sağlıklı diyet programını yaşamınıza adapte etmek en ideal karar olacaktır. Aristo diyetinin en önemli özelliği aç kalmadan kilo vermeyi sağlamasıdır. Sizi aç bırakan, halsiz ve mutsuz olmanıza sebep olan yetersiz beslenmeye dayalı diyet programları yerine Aristo diyetini tercih edebilirsiniz. Bitkisel bazlı beslenmeyi hayatınıza katmak için Gönül Ateşsaçan’ın öncülüğündeki Aristo diyetini yapabilirsiniz. Bu diyetin tek amacı kilo verdirmek değildir. Ruhun, bedenin ve zihnin bir bütün içinde huzurla çalışmasını sağlamak ve böylece hayalinizdeki hayat ulaştırmaktır. Aristo diyeti yaparken yalnızca kilo vererek değil aynı zamanda zihnen de hafiflemeye başlarsınız. Bu da tüm yaşamınıza olumlu olarak yansır.

Aristo diyeti nedir

Aristo diyeti nedir?

Aristo diyetinin temelinde bitkisel bazlı beslenme vardır. Hayvansal gıdalar ve glutenli gıdalar yerine meyve ve sebze ağırlık beslenmenin tercih edilmesi önerilir. Aristo diyetinde glüteni tamamen kesmek önemlidir. Bunun yanı sıra ilk 3 hafta sonrasında bir ya da iki gün sınırlı miktarda hayvansal ürün tüketimine izin verilir. Bunların dışında sebze, meyve, tahıllar, bakliyatlar, kuru yemişler, kuru meyveler ve bitki çayları ile harika öğünler oluşturulur. Aristo diyeti yaptığınız sürece hayvansal ürünler, karbonhidrat, paketli gıdalar, hamur işleri ve glutenli gıdalar tüketmemenizde fayda vardır. Bitkisel bazlı ve glütensiz beslenme ile hormonların dengelenmesi amaçlanır. Bu şekilde vücut temizlenir ve hafifler. Aynı zamanda zihinsel olarak da hafifleme sağlanır. Aristo diyeti yaparken aç kalma gibi bir sorun yaşanmadığı için sürdürmesi son derece kolaydır. Tüketilmesi gereken besinlerle hazırlanan diyet listesinde son derece besleyici, doyurucu ve lezzetli yemekler yer alır. Bu sayede aç kalmadan ve mutsuz olmadan diyeti sürdürmek daha kolay hale gelir. Vegan beslenme tarzına geçiş yapmak başlangıçta zor gibi görünür. Oysa ki zamanla bu beslenme alışkanlıkları oturur ve çok daha kolay ve mutlu bir şekilde Aristo diyeti yaptığınızı fark edersiniz. Çünkü hayvansal ve glutenli gıdalar vücudun hormon dengesini bozar. Vücudun hormon dengesinin bozulması ise kilo alımına, halsizliğe, mutsuzluğa ve çeşitli hastalıklara sebep olur. Hayatınıza sağlıklı beslenmeyi kattığınızda hastalıkların ya da kilolarınızın hayatınızı yaşamanıza engel olmasına da izin vermemiş olursunuz. Aristo diyeti ile ince, hafif ve en önemlisi de kendinizi bedeninizde mutlu hissedersiniz.

Aristo Diyeti yapanların başarılı bir şekilde kilo verebilmesinin en önemli sebeplerinden biri kişiye özel olarak hazırlanan bir diyet listesi olmasıdır. Bir diyet programı kişiye özel olarak hazırlandığında başarıya ulaşmaması için hiçbir sebep yoktur. Çünkü her kişinin farklı alışkanlıkları, damak zevki vardır. Bunların yanı sıra kilo yaş egzersiz miktarı gibi birçok değişken de kilo verme konusunda en önemli etkenlerdendir. Bütün bunlar göz önüne alınarak yapılan bir diyet programı ile sağlıklı ve kalıcı bir şekilde kilo vermek mümkündür.

Online Diyet Nasıl Yapılır

Online Diyet Nasıl Yapılır?

Aristo diyetini online olarak yapabilmek de mümkündür. Farklı bir şehirde ya da ülkede yaşıyorsanız, evden çıkmak istemiyorsanız ya da vaktiniz yoksa online diyet seçeneği ile kolayca kilo verebilirsiniz. Online diyet yapmak için öncelikle sizden istenen saç telini göndermeniz gerekir. Daha sonra bu saç teli üzerinden bir genetik testi uygulanır. Bu testin sonucunda alerjileriniz, vitamin eksiklikleriniz, hassasiyetleriniz ve yatkınlıklarınız ortaya konur. Buna göre bir diyet programı hazırlanarak kilo vermeniz sağlanır. Bu diyet listesini uygulayabilmeniz için Whatsapp üzerinden iletişim sağlanır. Böylece motivasyon sağlamak, tarif önerilerinde bulunmak, öğünlerin fotoğrafını yollamak ya da kilo bilgisini güncellemek için evinizin rahatlığında diyetisyeninize ulaşabilirsiniz. Diğer diyet programlarını incelemek için tıklayın.

Kaynak: https://veganyemektarifleri.com/diyet-listeleri/