Reklam endüstrisi en hızlı büyüten endüstrilerden biridir. Bu nedenle de reklam filmi ücretleri ve reklam filmi çekim fiyatları söz konusu olduğunda daima yüksek rakamlar söz konusu olur. Reklamlar günümüzde tüketicilerin zihninde hiç olmadığı kadar etkileyici izler bırakıyor. Reklam filmi yapma konusunda yapımcının rolü çok büyüktür. Reklam veren firmanın görselleştirilmiş fikrini hareketli görüntülere formüle ederler. Reklam film ajansları ve reklam filmi yapımcıları iyi yönetilen bir reklam oluşturmak için bir araya gelirler.

Reklam Filmi Yapma Konusunda Birkaç İpucu

Reklam filmi nedir dediğimizde bir ürünün olumlu özelliklerinin tüketiciye tanıtılmasıdır, şeklinde kısa bir tanım yapılabilir. Reklam filmi yapımı araştırıldığında en çok emek ve zaman isteyen film dalıdır. Bebeklerin reklam izlemeyi sevmeleri tesadüf değildir. Reklam yapma konusunda en zor olan nokta çok kısa sürede çok büyük etki oluşturmak gereğidir. Bu konuda önemli kriterlere aşağıda kısaca değindik.

Hedef Kitle

Filmin kimin için yapıldığı ve onların duyarlılıkları göz önüne alınmalıdır. Reklamı markalara çekebilmek için reklam net ve anlaşılır olmalıdır.

Hikaye Anlatımı

Marka ve verilmek istenen mesajı bağlayan en önemli parçadır. Bu hikaye tüketicinin zihinde kalıcı olmalıdır. Duygular, mizah, aşk, dram ya da mutluluk konuları yoğunlaştırılarak ele alınmalıdır.

Tasarım

Günümüzün üretim tasarımında rustik veya güzel bir film yaratılması çok önemlidir. Görüntü duyguları harekete geçirir ve marka çok daha cazip hale gelir.

Oyuncular

Oyuncular ve ekip, tüm yapım sürecini bir arada tutar. Oyuncular filmin hem yüzü hem omurgasıdır. Film yapımı sürecinde görülen en küçük bir zorluk ekibin sorunsuz üretim oluşturmasında sorun yaratabilir.

Bütçe

Film/ projenin bütçesi reklam filmi yapımı noktasında hayati bir rol oynar. Bazen senaryo, görünüm konum vb. bakımından belirli bir ölçek gerektirir ama bütçe kısıtlamaları nedeniyle bu mümkün olmayabilir. Bu gibi durumlarda senaryoyu kaliteden ödün vererek çekmek ya da kısaltmak yerine mevcut bütçe ile daha uyumlu olarak kalıplaştırmak çok daha iyi sonuç verir.

Tüm reklamlar bir markanın pazardaki temsilidir ve bu reklamların görsel-işitsel yönü reklam film yapımcıları tarafından gerçekleştirilir. 30 Saniyeye sığdırmanız gereken çok fazla detay olduğunu aklınızda bulundurun.