AK Parti Milletvekili A.Adayı Abdulkadir Uraloğlu Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat HACISALİHOĞLU ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile görüş alışverişinde bulundu. Trabzon’da halen devam eden ve planlanan projeler genel olarak değerlendirildi.

ULAŞIM VE LOJİSTİK

Görüşmede HACISALİHOĞLU “Sayın URALOĞLU siz ulaştırmacısınız, ulaşımın önemini bilenlerden birisiniz. Trabzon’da Havalimanı pistinin uzatılması veya yeni 2. Pist yapılması, Demiryolu ve Güney Çevre Yolu gibi önemli projelere katkı sağlayabileceğinizi düşünüyoruz” dedi. Başkan HACISALİHOĞLU yeni bir yaklaşımla Lojistik Merkez yapılacak yerlerin tespit edildiğini ve bunlardan birinin de Trabzon olduğunu belirterek şöyle devam etti. “Trabzon esasında doğal lojistik merkezlerden birisidir. Alman askerleri Afganistan’dan çekilirken Trabzon Havalimanını kullanmışlardır. Arsin yatırım adası için can damarı olan Havalimanımızın pist problemi bir an önce çözüme kavuşturulmalıdır. Yatırım adası içerisinde yer alacak olan inovasyon merkezi ile bu bölgye ayrı bir değer katacağını düşünüyoruz. Bugün yapılacak olan yatırımlar geleceğin Trabzon’una hizmet edecektir. Mevcut durumda Trabzon ekonomisi %14 ile %17 arasında büyümektedir.”

HACISALİHOĞLU’NUN açıklamalarından sonra söz alan A.Adayı URALOĞLU şunları kaydetti. “Bürokraside ki görevlerim sırasında Trabzon’dan hiç kopmadım, özellikle ulaşım projeleriyle hep yakından ilgilendim. Özellikle Karadeniz Sahil Yolunun Sinop’tan Sarp’a kadar tamamında görev yaptım. Vekillik nasip olursa ulaşım projelerinin yanında diğer bütün konulardaki projelerinde takipçisi olacağım” dedi.

Trabzon’umuzun gelişimi için gerekli projeler konusunda çalıştaylar düzenlediklerini ve buralardan elde edilen sonuçlara göre projeler hazırladıklarını anlatan HACISALİHOĞLU URALOĞLU’NA hazırlanan projeler hakkında animasyon destekli bir sunumla bilgi verdi.

TRABZON BÖLGENİN GÜVENİLİR MERKEZİ

Trabzon, hinterlandına bakıldığında bölgenin en güvenilir merkezi olduğu, Rusya Federasyonu’nun bir bölümü, Kafkaslar, Türk Cumhuriyetleri, İran, Afganistan ve Pakistan gibi geniş bir coğrafyaya hitap ettiği belirtildi. Trabzon’a kurulacak Lojistik Merkezin böyle bir coğrafyada hareket kabiliyetinin çok yüksek olacağı konuşuldu.

ULAŞIM OLMADAN TURİZM OLMAZ

Bölgedeki kış turizmi ve yayla turizmi imkanlarının geliştirilmesi gerektiği, ekolojik turizmin ihmal edilmemesi gerektiği ve mutlaka kongre turizminin olmazsa olmaz olduğuna değinildi. Buna yönelik Trabzon’da tesislerin yapımının devam ettiği ve yeni tesislerin yakın zamanda yapılmasının planlandığı konuşuldu. Ulaşım alanında birçok projelerin gerçekleştirildiği, turizme yönelik ulaşım projelerinin de hızlandırılması gerektiği değerlendirildi.

Görüşmenin sonunda bir konuşma yapan AK PARTİ Trabzon Milletvekili A.Adayı URALOĞLU “Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın sadece proje geliştirmek için 15‘er kişilik iki grup oluşturarak çalışıyor ve proje üretiyor olması örnek olduğu gibi memnuniyet vericidir. Yapılan çalıştaylar ve üretilen projeler hakkında bilgi sahibi oldum. Çalışmalarından dolayı Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı kutluyorum. Milletvekilliği nasip olursa yakın çalışarak Trabzon için Bölgemiz için ve Ülkemiz için güzel projelere imza atarız” dedi.

TRABZON’LU OLMANIN GÜCÜ VE GURURU

URALOĞLU, “Karadenizli olmanın, Trabzon’lu olmanın gücünü, gururunu her zaman ve her yerde arkamda hissediyorum. Bu zorlu coğrafyada yaşayan ve başarılı olan insanın her yerde başarılı olacağına inancım tamdır” dedi.