61SAAT HABER SERVİSİ 

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın katılımıyla, Trabzon’da Çakırbey Düğün Salonunda  ‘Erbakan Demek Bereket Demek’ başlığı ile Eski Başbakan Necmettin Erbakan’ın anıldığı anma programı düzenlendi. 
Anma Programına Fatih Erbakan’ın yanı sıra, Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Genel Başkan Yardımcısı Şeref Menteşe, Mahmut Altunsoy, MKYK üyeleri Mustafa Barutçu, Sadık Çat, Abdurrahman Akyüz, Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Ahmet Ziya Akıntürk, Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Mustafa Durmuş, Gümüşhane, Erzurum, Artvin ve Samsun İl Başkanları, Trabzon İl Protokolünden isimler ve Yeniden Refah Partisi Yöneticileri ile partililer katıldı. 


BİR BİRLERİYLE YARIŞTI
Genel Başkan Fatih Erbakan, salona gelişindepartililer tarafından yoğun ilgiyle karşılaştı. Partililer salonda çift sıra halinde dizilerek Fatih Erbakan ile tokalaştı. Partililer cep telefonları ile Erbakan’ın fotoğrafını çekmek için neredeyse bir biriyle yarıştı. 

TRABZONLULARA VERDİĞİ DEĞERİN ÖRNEĞİDİR
Kuran’ı Kerim Tilaveti ile başlayan anma programında, salonun tamamen dolduğu gözlendi. 
Programın açılış konuşmasını İl Başkanı Durmuş yaptı. Durmuş, “Genel Başkanımız Dr. Muhammet Ali Fatih Erbakan’a ne kadar teşekkür etsek azdır. Uçak Trabzon’a inmeyince Ordu’ya inelim dedi. Ordu’da 6 tur attıktan sonra, Ankara’ya döndü. Ankara’ya dönünce “Trabzon’da sis var artık programa gidemeyeceğiz” demedi. “Erzurum’a gidelim, Erzurum’dan Trabzon’a ulaşalım” dedi. Erzurum’da müsait olmasaydı eminim Genel Başkanımız Karayoluyla gidelim diyecekti. Trabzonlulara verdiği değerin örneğidir bu hareket. Bugün bu programımız her türlü olumsuz şartlara, hava şartlarına rağmen katıldığından dolayı şükranlarımı arz ediyorum” dedi. 

TRABZONLULARLA BULUŞMAK SON DERECE ÖNEMLİDİR
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ise, Bugün Trabzon’a ulaşmamız son derece meşakkatli oldu. Yeniden Refah Partimizin Trabzon’da ki bu programı çok büyük öneme sahiptir. Bu programın duyurulduğu, davetinin verildiği Trabzonlularla buluşmak son derece önemlidir. Trabzon, Erbakan hocamızın şehri olduğu için Trabzon7a her ne şart altında olursa olsun, koşarak gelmek bizler için son derece önemlidir. 

Bu sebeple çeşitli zorluklara rağmen koştuk geldik. Erbakan hocamızın şehri olan Trabzon’da siz kıymetli Trabzonlularla bu akşam buluştuk. 
KENDİNİ TRABZONLU OLARAK İFADE EDİYORDU
Erbakan hocamız hen ne kadar Sinop’ta doğmuş olsa da İlkokul öğrenimini Trabzon’da tamamladı. Burada yaşadığı ev ve okulu halen duruyor. Trabzon’u Erbakan hocamız çok seviyordu. Kendisini pek çok ortamda Trabzonlu olarak ifade ediyordu. Trabzonluları hemşerilerini sizleri de gerçekten samimi olarak çok seviyordu. 
ERBAKAN, VAZGEÇMEYEN LİDER
Erbakan hocamızın 40 sene evvel yaşadığı bir olay aklımıza geldi. 40 sene önce bir köye gidip davasını anlatacak. Köyün yolu hem virajlı hem dağlık, bir miktar heyelan olmuş, birde üstüne sağanak yağmur yağmuş balçığa dönüşmüş. Erbakan hocamızın içinde bulunduğu araç ve onlara eşlik eden araç patinaj yapıyor. Saplanıyor. 1 saat 2 saat geçtikten sonra Erbakan hocamızın ekibindekiler “Zaten bu şehirde yaşlılar var” diyor. Erbakan hocamız ise “Bir kere çıktığımız yoldan yarı yolda dönmeye alışırsak bir daha her seferinde yarı yoldan döneriz” diyor. Ne olursa olsun buraya gitmeye niyet ettik buraya gideceğiz diyor ve en sonunda da gidiyor. 
Bizim yıllar önce Erbakan hocamızı anma programında sloganımız neydi. Vazgeçmeyen lider. Bu akşam anmakta olduğumuz Erbakan hocamız böyle dava adamıydı” dedi. 

Fatih Erbakan, “Bugüne kadar Erbakan hocamızı aldanmayan, aldatmayan Erbakan başlığı ile andık.Erbakan hocamızı konuştuğunu yapan lider olarak andık. Sadece konuşan değil, o konuştuklarını karşılığında bedel ödemek zorunda kalsa dahi birer birer uygulayan hayata geçiren lider olarak andık” diye konuştu.