Ahmet Ulusoy ziyaretleri kapsamında Anadolu Ajansı Bölge Müdürü Murat Paksoy’u ziyaret etti. Öncelikle özgeçmişinden kısaca bahseden Ulusoy daha sonra ad adaylık sürecini özetledi.
Anadolu Ajansı hakkında da konuşan Ulusoy iyi ki var olduklarını; zor, ciddi, hızlı ve objektif haber yapmada hem yurt içinde hem de yurt dışında çok büyük başarılara imza attıklarını, bunun için kurum çalışanlarını tebrik ettiğini söyledi.

Yıllardır yazdığı köşe yazıları ve yaptığı akademik çalışmalarla bölge ekonomisinin nabzını güncel olarak tuttuğunu vurgulayan Ulusoy; Trabzon’un sosyo-ekonomik gelişmesinde  temel çıkış noktası olarak Güney Çevre Yolu projesini gördüğünü belirtti. Trabzon’u 1 milyon merkez nüfusa sahip, bölgenin göç alan metropolü konumuna taşımak için Güney Çevre Yolunu hayata geçirerek fiziki mekan kazanılması gerektiğini, bu yeni mekanlarda da ikinci  Devlet üniversitesi, yeni yerleşim alanları (uydu kentler), sanayi bölgeleri, şehir hastanesi  ve diğer kurumsal tesislerin inşa edilebileceğini söyledi. Böylece hızlı bir şehirleşme, yeni üretim alanları, gelir artışı, istihdam alanları ve bölgesel kalkınma gerçekleşmiş olacaktır dedi.  

Arsin yatırım adası, yeni havaalanı pisti, demiryolu, yeşil yol gibi hükümet tarafından projelendirilen yatırımların başlatılması ve hızlandırılması için takipçi olacağını söyledi. Şehrin sosyal doku haritasının çıkartılması gerektiğini, sosyal yardım ve sosyal hizmetlerin zamanında, yerinde ve etkin uygulanması için buna acil ihtiyaç olduğunu belirtti.

Trabzon’da üniversite-sanayi işbirliği için daha somut adımlar atılmasına aracılık edeceğini, Türkiye’nin orta gelir tuzağından çıkış için zorunlu olan teknoloji içerikli ürünlerin üretimini yaygınlaştırmanın tek çıkış yolunun ülke çapında bu işbirliğinin realize edilmesi olduğunu belirtti. 

Konuşmanın sonunda Bölge Müdürü Paksoy ile Ulusoy karşılıklı iyi niyet ve başarı dilekleriyle vedalaştılar.