Kendisi 2. Lig'den geldi ve onun biraz zamana ihtiyacı var. Taktiksel anlamda bazı şeyleri anlayabilmesi için zamana ihtiyacı var. Ne zaman ve nasıl savunma yapması, ne zaman ve nasıl atak yapması gerektiğine dair zamana ihtiyacı var. Ben bir oyuncuya anlatmak istediğim şeyleri tam olarak anlatamadan sahaya sürmek istemiyorum. Oynadığımız yüksek ritimli, presli oyunu oynayabilmek için rotasyona ihtiyacımız var. Rotasyon olmadan bu tempoyu devamlı olarak sürdürebilmemiz mümkün değil. Futbolcular rulet siteleri makine değil, insan. Bu yoğunluğu korumak için rotasyon gerekiyor. Önceki maçlarda aslında elimde çok fazla çözümüm yoktu. Daha fazla çözümüm olsaydı elimde tabii ki diğer oyunculara da şans vermek isterdim. Bütün oyuncularımı aynı gemi içerisinde tutabilmek istiyorum. Bütün oyuncularım benim için öenmli, buradan onlara vermek istediğim mesaj bu." dedi.

ALTAY: "İNSANIZ, YORULABİLİYORUZ"

Soruları yanıtlayan Altay Bayındır "Biz her maçtan önce rakibin sadece forvetlerini değil, tüm oyuncularını analiz ediyoruz. Kaleci antrenörümüz ayrıldı. Bizim hangi antrenörle çalıştığımızın önemi yok. Bir kalecinin yapması gerekenler bellidir. Biz de yoğun bir maratondan geçiyoruz. Yorgun olabiliyoruz, sonuç olarak insanız. Gelişip, sağlıklı bir şekilde ilerlemek için yolumuza devam edeceğiz." açıklamasını yaptı.

"ÇALIM ATMAK BENİM KARARIMDI"

Çalım atmasıyla ilgili soruyu yanıtlayan Altay Bayındır "Saha içinde kararları veren oyuncu oluyor. Çalım atmak benim kararımdı. Rakip pres yaptı, çok fazla opsiyonum yoktu. Sağda bir arkadaşım vardı sadece ama onun yanında da oyuncu vardı. O hareketi yapsaydım şimdi bunlar konuşulmazdı. Futbol bu, olumsuz giden bir şeyden sonra herkes yorum yapabiliyor. yediğin bir golden sonra herkes kurtarışlara değil yediklerine odaklanıyor. Dünya çapında birçok insanın, saçma sapan hatalarıyla karşılaşabiliyoruz. Büyük bir camiada oynuyoruz, hata kabul etmeyen bir camiada oynuyoruz. Hataların en güzel yanı ders çıkarmak oluyor. Biz de bunu yaptık." ifadelerini kullandı.