RİZE (AA) - Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında sahasında Adanaspor'u ağırlayacak Çaykur Rizespor'un teknik direktörü Hikmet Karaman, oyunsal anlamda gelişimlerini sürdürmek istediklerini söyledi.

Karaman, Mehmet Cengiz Tesisleri'nde idman sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Adanaspor maçının çok zor olacağını, rakiplerinin son haftada Galatasaray'a karşı çok dirençli bir oyun ortaya koyduğunu belirtti.

Lige bakıldığında takımların puan olarak birbirine çok yakın olduğunu ifade eden Karaman, "Seri yapıp 3-4 maç kazananlar yukarı çıkabilirken üst sıralardakiler iki mağlubiyetle düşüş gösterebiliyor. Dolayısıyla her zaman rakibe saygı duymak zorundasın. Ligde kolay maç yok." dedi.

Karaman, çalışarak takımı geliştirmek için mücadele verdiklerini vurgulayarak, "Bizi seyredenlere zevkli, heyecanlı bir maç izlettirmeye çalışıyoruz. Bizim için kolay maç olmayacak. Adanaspor maçında çıkışımızı ve gelişimimizi sürdürmek istiyoruz. Gelişimi üstüne koyarak her hafta göstermemiz gerekir. Adanaspor maçında da bunu görmek istiyoruz. Daha hafta başındayız ve maça kadar çok çalışacağız." diye konuştu.

Ligde iki hafta önce Çaykur Rizespor sondan üçüncü sıradayken altıncı sıradaki takımın iki galibiyeti, kendilerinin ise bir galibiyeti olduğunu dile getiren Karaman, şunları kaydetti:

"Sıralamaya baktığınız zaman işler farklı. Antalyaspor bu hafta bir maç kazandı. İçeride bir maç daha kazandığı zaman üst sıralara tırmanacak. Ligde takımların galibiyet sayıları birbirine çok yakın. Geçmiş yıllarda takımlar arasında galibiyet farkları belirgindi. Artık bu yıl fazla fark yok. Takımlar güçlü. Başakşehir, Bursaspor ligde az puan kaybeden takımlar seviyesine ulaştı. Konyaspor'un dahil olduğu 7-8 takım üst sıralarda, diğer takımlar ise orta sıralar için mücadele ediyor. Baktığınızda lig sekizincisi ve sonuncusu arasında hiçbir fark yok. Bu nedenle çekişmeli bir lig olacak."