TRABZON (AA) - Spor Toto Süper Lig'in son haftasında sahasında Kasımpaşa'yı eksik kadrosuyla konuk eden Trabzonspor'da, ilk 11'de 5 genç oyuncu sahaya çıktı.

Teknik direktör Hami Mandıralı ile yolların ayrılmasının ardından altyapı antrenörü Taner Yılmaz tarafından hafta içi hazırlıklarını gerçekleştiren bordo-mavili takımda Semih Karadeniz, Melih Kabasakal, Muhammet Beşir, Yusuf Yazıcı ve Mehmet Yeşil, Kasımpaşa maçında ilk 11'de oynadı.

Yedeklerin tamamı da Yavuz Aygün, Cafer Tosun, Savaş Çakır, Mert Yıldırım, Yağızcan Erdem, Denizhan Deniz, Abdülkadir Ömür olmak üzere altyapı oyuncularından oluştu. Böylece 18 kişilik maç kadrosunda 12 genç oyuncu yer aldı.

Trabzonspor’da kart cezalıları Yusuf Erdoğan, Mehmet Ekici, Cardozo ve Salih Dursun ile sakatlıkları bulunan Ramazan Övüç, Cavanda, Mustafa Yumlu, Douglas, Güray Vural ve Muhammet Demir, Kasımpaşa maçında görev almadı. Bordo-mavililerde izinli olan Onur Recep Kıvrak, Bosingwa ve Erkan Zengin de kadroda yer almayan diğer oyuncular oldu. Özer Hurmacı, Marin, Fatih Atik ve Sefa Yılmaz'ın ise performansları nedeniyle takımdan ayrı çalışmaları kararı alınmıştı.

Trabzonspor’da kaptanlar Onur Recep Kıvrak, Mustafa Yumlu, Özer Hurmacı ve Yusuf Erdoğan'ın olmayışı nedeniyle Aykut Demir kaptanlık pazubandı takan isim oldu.


- Seyircisiz maç


Fenerbahçe maçında çıkan olaylar nedeniyle 4 maç sahasında seyircisiz oynama cezası alan Trabzonspor, karşılaşmada taraftar desteğinden yararlanamadı.

Çaykur Rizespor maçının ardından Kasımpaşa karşısında da seyircisiz oynayan Karadeniz ekibi, gelecek sezon sahasındaki ilk iki maçın ardından cezasını tamamlamış olacak.


- Yanal, kolları sıvadı


Gelecek sezon planlaması doğrultusunda ilk olarak teknik direktörünü belirleyen Trabzonspor, Ersun Yanal ile 2 yıllık anlaşma sağlanmasının ardından transfer çalışmalarına hız verdi.

Bordo-mavililerde oyuncu izleme ekibi ile bir araya gelen teknik direktör Ersun Yanal, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Başkan yardımcısı Nevzat Aydın ise sosyal medya hesabından bir fotoğraf paylaşarak, çalışmalarının devam ettiğini belirtti.