Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı Ali Uzunay, İzlanda maçında yediği gollerden dolayı eleştirilen kaleci Onur’a sahip çıktı. Uzunay, "Onur’u kendini bilmezlere yedirmeyiz" dedi.
Spor Toto Süper Lig’in 2. haftasında Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında Trabzon’da oynanacak olan zorlu karşılaşma öncesi, 2016 Avrupa Şampiyonası elemelerinde deplasmanda İzlanda’ya 3-0 yenilen A Milli Takım’ın kalesini koruyan Onur Recep Kıvrak’a yapılan eleştiriler nedeniyle bordo-mavili kulüp, oyuncusuna sahip çıkarak moral yüklüyor.

"ONUR TÜRKİYE’NİN KABUL ETTİĞİ BİR OYUNCU"
Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı Ali Uzunay, her futbolcunun zaman zaman kötü dönemler yaşayabileceğini belirterek, "Türkiye’nin, İzlanda önündeki yenilginin faturası Onur’a kesilmek isteniyor. Onur Türk futbolunun gururudur. Onur’u kendini bilmezlere yedirmeyiz. Onur, kaleciliğiyle ve karakteriyle Türkiye’nin kabul ettiği bir oyuncu. Ona yanlı olarak saldırmaları çok çirkin. Trabzon şehri ve Trabzon insanı bu konuda Onur’a sonuna kadar sahip çıkıyor" dedi.

"ELEŞTİRİLER ONUR’UN MOTİVASYONUNU BOZMAZ"
Fenerbahçe maçı öncesi yapılan bu eleştirilerle Onur’un motivasyonunu bozacaklarını düşünenlerin olduğunu ifade eden Uzunay, "Onur, kendini çok iyi yetiştirmiş, kendi çabalarıyla bir yerlere gelmiş biri isim. Yapılan bu eleştiriler Onur’un motivasyonunu bozmaz, aksine onu daha çok kamçılar. Yönetim ve teknik heyet olarak da oyuncumuzla sürekli görüşüyoruz ve gerekli motivasyonu yapıyoruz. Onur sahada bunların hepsine cevap verecektir" diye konuştu.

"ÖNCEKİ MAÇLAR GİBİ OLMAYACAK"
Uzunay, hafta sonu oynayacakları Fenerbahçe maçının çok farklı bir atmosferde geçeceğini vurgulayarak, "Başkanımız İbrahim Hacıosmanoğlu ve teknik direktörümüz Vahid Halilhodzic takımı bu maça motive etmek için gayret gösteriyor. Bu maç önceki maçlar gibi olmayacak. Seyircimiz de bu maçta gerekli olgunluğu gösterecektir. Alacağımız galibiyet ligde bize büyük bir moral verecektir" şeklinde konuştu.
(İHA)