İnternetten istenmeyen içeriklerin silinmesi herkesin aklına gelen ancak bilmediği bir işlemdir. İnternetten içerik silmenin kolay olmadığını belirtmek gerekir. Kısacası her önüne gelen kişi “ben bu paylaşımı beğenmediğim, silinmesi lazım” diyerek herhangi bir paylaşımı sildiremez.

İnternetten istenmeyen içeriklerin silinmesi için ilk işlem gerekli şartların karşılanıp karşılanmadığının kontrol edilmesidir. İnternetteki istenmeyen içeriğin tarafınıza karşı yalan haber yapmış olması veya eksik haber yapmış olması içeriğin silinmesi için bir sebeptir. Tarafınıza daha önce yapılmış güncel olmayan içeriklerin silinmesi için yapılan başvurular da doğruluğu kanıtlandığı müddetçe silinmesi için yeterli bir sebep olacaktır. İlaveten dürüstlük kurallarına karşı gelen, meşru olmayan, amacı dışında kullanılan içeriklerin silinmesi de mümkündür.

İnternette yer alan içeriklerin silinmesi için bir avukat ile birlikte çalışabilirsiniz. Birkaç evrak hazırlayarak mahkemeye başvuruda bulunmak gerekecektir. Başvuru sonucunda haklı bulunduğunuz takdirde talep ettiğiniz içerikler internetten silinecektir. Ancak bu konuda uzman ve Türkiye’de uzun yıllardır profesyonel bir şekilde kesin sonuç odaklı çalışan Medyakoruma gibi itibar yönetim şirketlerden hizmet alabilirsiniz.

İnternetten Haber Nasıl Kaldırılır?

İnternetten haber kaldırmak için 5651 sayılı kanunun koşulları yerine getirilmelidir. 5651 sayılı kanunun belirttiği koşulların dışında yer alan durumlarda internetten haber kaldırmak ancak Medyakoruma gibi uluslararası düzeyde hizmet veren itibar yönetim şirketleri ile mümkün olabilmektedir. İnternetten haber kaldırmak için muhakkak geçerli sebep bulunması gereklidir. 5651 kanunu gereğince mahkemeye başvuruda bulunmak ve gerekli bilgileri vermek gerekmektedir. Başvuru mahkeme tarafından incelenerek 24 saat içerisinde sonuçlanmakta ve bir karara bağlanmaktadır.

URL Kaldırma Nasıl Yapılır?

İnternetten URL kaldırmak için birkaç adımı yerine getirmek gerekmektedir. Öncelikle Google Webmaster Tools kullanılmalıdır. Google Webmaster Tools ile giriş yapıldıktan sonra “Google Dizini” seçilmelidir. Google Dizini sekmesinin altında bulunan sekmelerde ise “URL’yi Kaldır” seçeneği bulunmaktadır. URL’yi kaldır yazan yere tıkladıktan sonra URL’yi girerek kaldırma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Internet Haberleri Ne Zaman Silinir?

İnternette adınıza yapılmış ve rahatsız edici söylemlerin bulunduğu haber ve paylaşımların silinmesi için 5651 sayılı kanun çerçevesinde mahkemeye başvuruda bulunmak gerekmektedir. Mahkemeye yapılan haber kaldırma ve silme başvurusunun ardından en erken 24 saat içerisinde en geç 48 saat içerisinde mahkeme kararı açıklanmaktadır. Mahkemenin verdiği karar doğrultusunda ilgili kuruma haber gönderilir ve silme işlemi gerçekleştirilir.