Kurum, marka, ürün, hizmet ya da kişi tanıtımı yapmak amacıyla internet araçlarında görüntülenebilecek şekilde hazırlanan özel tasarıma trabzon web tasarım denir. Web tasarımını kendine özel kurallarının olması ve özel bir kodlamaya sahip olması nedeniyle web tasarımı alanında uzman kişi ya da kurumlar tarafından yapılmalıdır.

Web Tasarımının Önemi

Web tasarım şirket ve markalar için hedef kitlelerini bilgilendirmeye yarayan en önemli araçtır. Yaşam alışkanlıklarının değişmesiyle birlikte insan hayatında internetin önemli bir yeri vardır. Günümüzde hemen hemen herkes bir şey satın almadan, bilgi almak için ya da karar vermeden önce internette detaylı bir araştırma yaparak bilgi sahibi olurlar. Bu yüzden de web tasarımının şirket / kurum / marka için yeri ayrıdır. Web sitesi sayesinde firmalar kolay bir şekilde kendilerini anlatırken müşterilerine ve potansiyel müşterilerine de kendilerini kolayca anlatma fırsatı yakalarlar. Bu yüzden web tasarımları A’ dan Z’ te tüm ihtiyaçlar, talepler ve detaylar düşünülerek hazırlanmalıdır. Web tasarımında kullanılan renklerden, özgün içeriklere, fontlara hatta kullanılan sekmelerin yerine kadar her detayın yeri önemlidir. İnternet üzerinde geçirilen süre ne kadar fazla olursa olsun ortalama bir internet kullanıcısının bir web sitede geçirmiş olduğu en fazla süre ortalaması 4 dakikadır. Bu yüzden web siteleri hazırlanırken oturum açma süresinin uzun olmasının sağlanması ve aynı kullanıcının siteyi tekrar ziyaret etmesinin sağlanması için her detaya dikkat edilmelidir. Sitede kullanılan içerikler özgün olurken verilen bilgilerin ziyaretçilerin işine yaraması site ziyaretlerini de oturum açma sürelerini de uzatacaktır. Web tasarımının doğru bir şekilde yapılarak web sitesinin kurumsal bir dilde hazırlanması için web tasarım yatırımlarına da özen gösterilmelidir.

Web Tasarım Sürecinin Aşamaları

Dikkat çekici ve hedef kitle nezdinde ilgi çekici bir web sitesi yapmak için web sitesinin kurulumu öncesinde beş adım vardır. İlk adım projelendirme süreci, grafik tasarım süreci, HTML (Kodlama), Yazılım İşlem Süreci ve Test süresini kapsamaktadır. Beş aşamada doğru bir şekilde hazırlandıktan sonra web siteniz hedef kitlenizin ilgisini çekecektir.