Edirne Valisi Hasan Duruer, Edirne Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yardım yapılan gençlere 3 iş teklifinde bulunacaklarını belirterek, ''Bu teklifleri kabul etmeyenlere bundan sonra vakıftan kesinlikle yardımcı olmayacağız'' dedi.

Vali Duruer, Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) incelemeleri sırasında yaptığı konuşmada, 1994 yılında kurulan OSB'nin büyük ölçüde tamamlandığını ifade ederek, 345 işçinin çalıştığı bölgenin tam kapasiteyle çalışmaya başlamasıyla 3 bin 500 kişiye iş imkanı sunulacağını bildirdi.

Bölgedeki tesislerin çalışan sıkıntısını İŞKUR'la çözmeye çalıştıklarını anlatan Duruer, Edirne Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan genç nüfusa yardım ettiklerini kaydetti.

Duruer, bundan sonra çalışmak için herhangi bir engeli bulunmayan kişilere 3 iş teklifi sunacaklarını ifade ederek, bu teklifleri kabul etmeyenlere bundan sonra vakıftan yardımcı olmayacaklarını söyledi.

Vali Duruer, 20-25 yaşlarındaki kişilerin yardım almak için vakfa başvurduklarını vurgulayarak, önerdikleri iş tekliflerini kabul etmeyen kişilere yapılan vakıf yardımını keseceklerini ifade etti.

''Türk milleti peyzajı bilmiyor''

OSB'deki incelemelerinin ardından sanayi bölgesindeki ağaçlandırma törenine de katılan Vali Duruer, kent peyzajına önem verdiklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

''Formu bozulanları, görüntüye engel olanları kesiyoruz, kestiğimiz ağaçların yerine de binlerce yenisini dikiyoruz. Bunun en güzel örneği de OSB'de yapmış olduğumuz çalışmadır. Toplamda 14 bin 775 ağaç dikmiş durumdayız. Askeri birliklere de bin 500 civarında ağaç verdik. 4 bin boz ardıç , 147 katalpa, 63 karaağaç, 5 bin sedir, 365 erik, 4 bin 50 mavi ladin, 500 toros ladini, 650 karaçam fidanını toprakla buluşturduk. Ağaçlar için 57 bin 400 lira, toprak hazırlama için 9 bin lira, işçilik için 8 bin 700 lira, nakliye için 7 bin 800 lira olmak üzere 83 bin lira civarında harcama yaptık. Bugün gelen ağaçlarla birlikte harcadığımız para 100 bin lira civarında olacak.''

Türk milletinin, peyzajı bilmediğini ve ağaç dikmeyi peyzaj zannettiğine dikkati çeken Duruer, ''Her şeyi yeşil zannediyoruz fakat tüm ağaçlar farklıdır. Küçükken ağaç dikiyoruz. Bunlar büyüyünce birbirini örtüyor. Budamayı ve hangi bitkinin nereye dikileceğini bilmiyoruz. Maalesef böyle bir sıkıntımız var'' ifadesini kullandı.

Duruer, tarihi köprülerdeki onarım çalışmalarının geciktiğini ve köprülerin aydınlatılması konusunda da çalışma yaptıklarını anlatarak, aydınlatma çalışmalarının 15 güne kadar tamamlanacağını bildirdi.

Daha sonra Kapıkule Sınır Kapısı yolundaki ağaçlandırma çalışmalarını izleyen Duruer, Türkiye'nin en önemli giriş ve çıkış kapısı olan Kapıkule Sınır Kapısı'nın 10 kilometrelik bölümünde ağaçlandırma faaliyetlerine başlatıldığını kaydetti.

Vali Duruer, Kapıkule yolundaki ağaçlandırma çalışmalarının yanı sıra bölgenin metruk binalardan da temizlendiğini vurguladı.