Logoyu basitçe tanımlamak gerekirse, bir marka ya da kişinin adının sembolize edilmiş biçimine denir ve temsil ettiği kurumla özdeş bir hale gelerek bilinirliğini arttırır.. Amblem ise içinde isim barındırmayan ama markanın sembolü olarak bilinir. Amblem her ne kadar logo tasarımı içerisinde bir parça olarak kendini gösterse de birbirlerinden ayrılabilir. 

Bu açıdan bakıldığında ise logo tasarımı bir parça daha önemli bir hale geliyor. Çünkü insanların aklında kalabilmenin yolu iyi bir logo tasarımı üzerinden geçiyor. Bunun için ise dikkat edilmesi gereken belirli unsurlar söz konusu.

Dikkat edilmesi gereken ilk ölçek oluyor. Çünkü logo kullanım alanına göre daha büyük ebatlarda olabilir. Bu nedenle her boyutta bozulmadan, şıklığını koruyabilecek bir logo tasarımı yapmak hayati bir önem taşıyor. Bir diğer nokta ise logo tasarımı için uygun motifleri ve renkleri seçmek oluyor. Örnek vermek gerekirse işiniz kahve ile ilgili ise pembe renkler seçmek pek sağlıklı bir sonuç sağlamayabilir. Ek olarak markanıza özgü bir yazı stili geliştirmek de logo tasarımını unutulmaz kılabilir. 

Unutulmayacak bir logo tasarımı için ise artık tasarımcılara muhtaç değilsiniz. Hayalinizdeki logo tasarımı için Canva yanınızda yer alıyor. Birbirinden farklı şablonları ile ücretsiz ve kolay bir biçimde istediğiniz logo tasarımını Canva sayesinde oluşturabilirsiniz.